Max Verstappen wins his fifth Grand Prix in a row in the US 

[ad_1]

Max Verstappen heeft zondag de Grand Prix van de VS in Austin, Texas gewonnen. De regerend kampioen heeft zijn laatste vijf races in de Verenigde Staten gewonnen. Het was Verstappens 50e overwinning in zijn carrière.

Verstappen won zaterdag comfortabel de sprintrace, maar begon als zesde aan de race. Charles Leclerc van Ferrari begon de race op pole position, terwijl Lando Norris van McLaren als tweede startte.

Norris pakte bij de start van de race de pole position, terwijl Verstappen naar de vijfde plaats klom. De strijd tussen de twee duurde tot de 28e ronde toen Verstappen de Engelse coureur passeerde.

Ondanks dat hij comfortabel leidde, was Verstappen gefrustreerd door de remproblemen in de auto. “Deze remmen zijn zo klote vergeleken met gisteren, wat een stuk stront”, zei de 25-jarige tegen zijn team.

Kort daarna maakte de Red Bull-coureur zijn tweede pitstop van de race voordat hij terugkeerde om Leclerc in te halen en de eerste plek te heroveren.

De remproblemen bleven Verstappen frustreren. Toen zijn team hem vertelde dat hij dezelfde snelheid had als de tweede plaats Lewis Hamilton van Mercedes, antwoordde hij boos: “Alsjeblieft, niet praten, ik ben aan het remmen.” Dit gebeurde later in de race opnieuw toen zijn team hem een ​​update gaf over het gat met Hamilton.

Mercedes waarschuwde Hamilton voor de remproblemen van Verstappen en zorgde ervoor dat de voormalige kampioen in de aanval ging en het gat begon te dichten. Het kwam een ​​beetje dichtbij voor Verstappen, maar een DRS-inhaalactie op Zhou Ghuanyu van Alfa Romeo gaf hem het laatste zetje om de race uit te rijden en de overwinning mee naar huis te nemen.

Volgende week is de volgende F1-race in Mexico.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *