Geroutineerde tussenpauzen: Jan de Jonge gaat het bij Hoogeveen samen doen met Gert Heerkes

[ad_1]

Oud-voetbalprofessional Jan de Jonge vormt de rest van het seizoen een coachingsduo met Gert Heerkes bij Hoogeveen. De Drentse club, die in degradatieproblemen verkeert, schorste vorige week hoofdtrainer Stef Lamberink.

Met de komst van De Jonge (60) en Heerkes (58) doet Hoogeveen veel ervaring op. De Jonge was speler voor FC Groningen, SC Heerenveen en FC Emmen en werkte als trainer bij FC Emmen, SC Heerenveen, Heracles Almelo, De Graafschap, VfL Bochum, de Turkse clubs Eskisehirspor en Samsunspor en Nea Salamis Famagusta op Cyprus.

Als trainer gaf Heerkes leiding aan onder meer Heracles Almelo, Willem II, FC Emmen, Veendam en de amateurclubs Germanicus, Quick ’20 en PH Almelo. Hij werkte ook in Hongarije, China en Noorwegen. Momenteel is hij technisch manager bij HHC Hardenberg. De clubleiding heeft hem toestemming gegeven om tijdelijk ook bij Hoogeveen te gaan werken.

Routinematige pauzes

Hoogeveen hoopt met de routinematige pauzes aan de technische teugels een afdaling naar de vierde divisie te voorkomen. Het team staat op de zestiende plaats. Met nog zes competitierondes te gaan bedraagt ​​het gat naar de veilige veertiende plaats acht punten. Meer dan de play-offs zit er voor de Drentse club waarschijnlijk niet in.

Hoogeveen heeft de selectie voor volgend seizoen versterkt met Kyron van der Kaap. De 21-jarige spits komt over van FC Emmen Onder-21. Daarvoor speelde hij voor SC Cambuur Onder-21 en Be Quick 1887 uit Groningen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *