Ook maandag grootste deel van de dag geen treinen tussen Harlingen en Leeuwarden door ontmanteling granaatDe ontmanteling van de granaat die zaterdagmiddag werd aangetroffen tijdens werkzaamheden op het station in Leeuwarden heeft ervoor gezorgd dat er maandag een groot deel van de dag geen treinen rijden tussen Leeuwarden en Harlingen.

Het treinverkeer op dat traject lag dit weekend stil vanwege werkzaamheden aan het spoor, maar de verwachting was dat er maandag weer treinen zouden kunnen rijden. Volgens ProRail kan het treinverkeer tussen de twee steden pas eind maandagmiddag worden hervat. Spoorvervoerder Arriva zet vervangende bussen in.

Het overige treinverkeer dat dit weekend werd stilgelegd vanwege werkzaamheden, namelijk dat tussen Leeuwarden en Stavoren en tussen Leeuwarden en Heerenveen, kan maandag volgens planning worden gestart. Wel zullen er elders in Fryslân werkzaamheden aan het spoor plaatsvinden.

Andere activiteiten

De NS maakte eerder bekend dat er van maandag 23 oktober tot en met zondag 29 oktober geen treinen rijden tussen Akkrum en Leeuwarden. Ook de sprinter tussen Leeuwarden en Zwolle rijdt in die periode niet.

Komend weekend wordt er weer gewerkt tussen Leeuwarden en Harlingen Haven en Leeuwarden en Stavoren. Het gaat om “diverse vernieuwingswerkzaamheden”, meldde de NS eerder. Op en rond station Leeuwarden worden delen van het spoor gerenoveerd en wordt er gewerkt aan de perrondaken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *