Bureau Flixit in Veendam van Felix van der Gun (24) uit Wapse maakt de Hema en Jumbo lokaal

[ad_1]

Felix van der Gun (24) startte vier jaar geleden het bedrijf Flixit in de bovenkamer van het ouderlijk huis in Wapse. Hierdoor ontstaan ​​lokaal gerichte advertentiecampagnes op Facebook, Tikok en Instagram voor franchisenemers van landelijke winkelketens als DA Drogisterij, Plus, Etos en Hema.

Als de warenhuisketen bijvoorbeeld een actie heeft met de bekende tompoucen, krijgt deze een lokaal tintje met de tekst ‘Het wordt weer heerlijk in Hoogeveen’.

Flixit, momenteel gevestigd in Veendam, maakt zich nu op voor een groeispurt. De jonge oprichter haalde hiervoor 900.000 euro op bij investeerders. Het geld zal worden gebruikt om de software te verbeteren en te verrijken met nieuwe AI-technieken en om de verkoop te versterken.

Kantoor aan de Amsterdamse Zuidas

Het aantal medewerkers zal toenemen van vijf naar twintig. Het bedrijf opent een kantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Daarnaast verhuist Flixit van Veendam naar Zuidbroek. Met de Amsterdams/Groningen ondernemer en investeerder Theo Hoeksema (44) als nieuwe mededirecteur begint het bedrijf te groeien in het land.

In zijn late tienerjaren organiseerde Van der Gun festivals en feesten. De manier waarop hij via sociale media de aandacht wist te trekken, werd opgemerkt door andere ondernemers. “Ze vroegen: Kunnen jullie dat ook voor ons doen?” Hij bestudeerde de marketingactiviteiten van enkele franchisenemers en dacht: ‘Dat kan ik beter.’”

‘Ik haal veel plezier uit het ondernemerschap’

De bovenkamer in Wapse werd ingeruild voor een kantoor in Groningen, vanwaar Flixit anderhalf jaar geleden naar Veendam verhuisde. Van der Gun stopte met studeren nadat hij de opleiding tot accountmanager had afgerond. “Ik haal veel plezier uit het ondernemerschap. Daar had ik het te druk mee”, lacht Van der Gun.

Waarom wil een franchisenemer naast de campagnes van de winkelketen ook zijn eigen gezicht laten zien? “Ze worden altijd een beetje vergeten”, zegt Van der Gun. “Veel mensen denken dat alles voor die winkels vanuit het hoofdkantoor wordt geregeld. Maar de franchisenemer wil ook bekend staan ​​als lokale ondernemer met eigen initiatief. Hij wil laten zien wat er in zijn winkel gebeurt en welke mensen er werken. Ik persoonlijk werk graag in dorpen als Diever, Zuidlaren en Appingedam. Daar heb je meer lokale betrokkenheid in een winkel dan in Amsterdam.”

Leuke ideeën

Spaaracties, aanbiedingen en wedstrijden: ze bereiken allemaal lokale klanten via Flixit. Van der Gun: “Maar we hebben ook een post geplaatst van een medewerker van een supermarkt die zijn jubileum vierde. Afgelopen week hebben wij een mooie post gemaakt voor de Maripaan Groep, die zeventien Jumbo vestigingen heeft in Groningen en Fryslân. Een medewerker legde uit hoe je de vestiging Euroborg het beste kunt bereiken nu de zuidelijke ringweg gesloten is. Ook voor het invullen van vacatures hebben wij leuke ideeën.”

Volgens Van der Gun leert de praktijk dat de frequente zichtbaarheid van de winkel de omzet stimuleert.

Nieuwe mededirecteur

Het groeikapitaal voor Flixit komt van NOM, het Groninger Groeifonds, het investeringsfonds voor tech startups G-Force Capital en de nieuwe mededirecteur Theo Hoeksema. Hij is medeoprichter van onder meer de Groningse kaartjesverkoper Paylogic en het pakketbezorgbedrijf Homerr, twee bedrijven die hij inmiddels heeft verkocht. Sindsdien is hij vooral actief als investeerder en kwam zo in gesprek met Van der Gun.

“Het contact was heel leuk”, zegt Hoeksema. “Toen begon het weer te jeuken. En ik geloof in de markt. Samen met Felix wil ik dit bedrijf tot een succes maken. Ik ga dus fulltime aan de slag als mededirecteur.”

De Terschellinger is verhuisd van Groningen naar Amsterdam, straks de tweede locatie van Flixit naast Zuidbroek. Beide kantoren moeten ontmoetingsplaatsen worden voor de nieuwe verkoopmedewerkers, die ieder een provincie als werkgebied krijgen toegewezen.

Bekend in de regio’s

Van der Gun: ‘We zoeken echt mensen die in die regio’s goed bekend zijn en de taal spreken. Als je een noorderling naar Brabant of Limburg stuurt, lukt dat minder goed. De medewerkers moeten ook een eigen netwerk van zzp’ers opbouwen. mensen in de provincies om inhoud, video’s en foto’s te leveren.”

De investering in de software is niet alleen nodig voor betere campagnes, maar ook om de verwachte groei van het klantenbestand op te vangen. Hoeksema: “We hebben al honderden klanten voor wie we al tienduizenden berichten per jaar verzorgen. Dat zouden er honderdduizenden moeten zijn. Je moet ook je techniek daarop aanpassen.”

Waar wil Flixit over vijf jaar staan? Van der Gun: “Ik denk dat we in Nederland de grootste partij in onze soort worden. En ik zou graag willen dat we niet alleen franchisenemers meer gaan bedienen, maar ook de lokale bakker, groenteboer of slager.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *