Dit is veruit de duurste tweedehands auto van Nederland | Auto


De duurste gebruikte auto van Nederland is niet een Bugatti. Met zijn astronomische verkoopprijs zet deze tweedehands auto andere merken in de schaduw. Dit is een zeldzaam model dat in theorie ondersteboven zou kunnen rijden.

Het gaat om de Aston Martin Valkyrie, die te koop staat voor een kleine 4 miljoen euro. De auto, geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 175 stuks, produceert maar liefst 1816 kilogram downforce. Omdat hij slechts 1.000 kilo weegt, betekent dit dat hij in theorie op topsnelheid door een tunnel zou kunnen rijden terwijl hij aan het plafond blijft plakken.

Cosworth

De auto is voorzien van een 6,5 liter V12 van motorfabrikant Cosworth die 11.100 tpm kan draaien. Omdat de 1160 pk sterke Valkyrie 1000 kilo weegt, hoeft 1 pk minder dan 1 kilogram auto voort te stuwen. Ook de downforce is met 1816 kilogram enorm. Dat is het werk van Formule 1-ontwerper Adrian Newey, die bij het Formule 1-team van Red Bull ook verantwoordelijk is voor de aerodynamica van de auto van Max Verstappen.

De duurste gebruikte auto van Nederland heeft slechts 145 kilometer gereden.
De duurste gebruikte auto van Nederland heeft slechts 145 kilometer gereden. © Autoscout24.nl

De auto die nu te koop staat is een coupé, maar er is ook een open Spider-versie, die met een nieuwprijs van 4,1 miljoen euro een stuk duurder is. Op het circuit voor rijmodi ontwikkelt deze hybride hypercar bij 240 kilometer per uur al 1.400 kilogram downforce. De topsnelheid van de Spider bedraagt ​​330 kilometer per uur met het dak open en 350 kilometer per uur met het dak gesloten. Ook van deze Valkyrie Spider zijn alle 85 exemplaren al verkocht.

Valkyrie AMR Pro

Van de 175 geproduceerde exemplaren van de coupé zijn er 25 gemaakt als zogenaamde AMR Pro-versie. Deze zijn al een hele tijd allemaal uitverkocht, maar er wordt er nu eentje te koop aangeboden op internet. De vraagprijs bedraagt ​​maar liefst 3.929.950 euro. Dat is vier keer duurder dan extreem dure tweedehands auto’s zoals een Mercedes G63 AMG 6X6 of een Porsche Carrera GT.

De duurste gebruikte auto van Nederland.
De duurste gebruikte auto van Nederland. © Autoscout24.nl

Absoluut gezien valt de prijs mee, want de nieuwprijs bedraagt ​​3.500.000,- exclusief BTW. Het bedrag van 3.929.950 euro is inclusief BTW, die u kunt terugvorderen als u een eigen onderneming heeft. En de auto verkeert in absolute nieuwstaat, want bij een kilometerstand van 145 is er geen sprake van enige slijtage. De U kunt de advertentie hier bekijken.

Bekijk hieronder onze automotive- en mobiliteitsvideo’s:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *