Hoe Remi en Rita samen een explosie veroorzaakten en daarna de verzekering én haar minnaar oplichtten | Binnenlandpodcast de zaak xDe 51-jarige Rita uit Lansingerland lijkt een rustig, vredig leven te leiden. Tot er in maart dit jaar plotseling een explosief afging bij haar appartement. Het blijkt onderdeel te zijn van een groot web van leugens rondom de vrouw.

Als de politie Rita’s huis onderzoekt, blijkt dat alles uit haar appartement is gestolen: een tv, horloges, een Playstation. Opvallend, omdat dit soort explosies vaak bedoeld zijn om mensen te intimideren, weet de politie.

Een buurman heeft camerabeelden waarop een man te zien is. Dat blijkt de 34-jarige Remi te zijn. Hij hing het explosief bij het huis, vertelde hij de rechtbank. En dat niet alleen: samen met Rita deed hij nog veel meer: ​​ze organiseerden de inbraak na de explosie zodat ze de verzekeringsmaatschappij konden oplichten.

Maar de twee gaan verder: Rita heeft een minnaar. Hij is een getrouwde taxichauffeur en ze besluiten hem te chanteren. Ze bedenken Shalini, een niet-bestaande vrouw, en namens haar nemen ze contact op met de taxichauffeur. Als hij op de berichten reageert, willen ze geld van de man zien. En ze gaan verder: om druk op hem uit te oefenen, maakt Remi contact met de man onder weer een andere valse identiteit. Hij doet zich voor als agent Pieters en zegt dat de politie Shalini verdenkt van chantage. Als hij haar nu betaalt, kunnen ze haar op heterdaad arresteren.

Rechtbankverslaggever Adrianne de Koning van het AD Rotterdams Dagblad volgt de zaak: “Als je in de rechtszaal zit, hoor je een heel ingewikkeld web van leugens, waar ze blijkbaar volkomen achter zaten. Het klinkt bijna grappig, maar het is uiteraard extreem strafbaar: ze veroorzaakten een explosie, ze hebben de verzekeringsmaatschappij opgelicht en ook iemand afgeperst.”Dit is de nieuwste aflevering van de podcastserie De Zaak Spotify of Apple Podcastof klik hieronder om de podcast op jouw favoriete platform te luisteren!


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *