PSV continue winning streak; Vangelis Pavlidis breaks record for AZ


PSV zette dit seizoen zijn 100% record in de Eredivisie voort door zaterdag thuis Fortuna Sittard te verslaan. Doelpunten van Guus Til, Andre Ramalho en Johan Bakayoko bezorgden de ploeg van Peter Bosz de overwinning.

De Eindhovenaren doorbraken na 18 minuten de impasse. Hirving Lozano schakelde de bal naar de andere vleugel naar Bakayoko, die er de eerste keer overheen ging zodat Til de bal langs Fortuna-doelman Ivor Pandur sloeg.

Het tweede doelpunt viel na 54 minuten. Ramalho, die door Bosz werd bekritiseerd vanwege zijn prestaties dit seizoen, kopte raak uit een hoekschop van Joey Veerman.

Bakayoko scoorde zijn tweede doelpunt in de laatste twee wedstrijden en maakte na 77 minuten de score van PSV voor de avond compleet. De Belgische vleugelspeler sneed naar binnen voordat zijn schot in het dak van het net terechtkwam.

In de laatste seconden van de wedstrijd werd Walter Benitez de nul ontzegd toen Kaj Sierhuis een strafschop omzette en Fortuna een troostgoal bezorgde.

PSV keert dinsdag terug in de Champions League als het uitdaagt tegen het Franse RC Lens.

Vangelis Pavlidis schreef zaterdagavond geschiedenis. De Griekse spits scoorde een hattrick in een 3-0 overwinning tegen Heerenveen. Het was zijn negende competitiewedstrijd op rij dat hij scoorde, een nieuw record.

Met een beetje geluk scoorde hij na elf minuten zijn eerste doelpunt. Een verdediger van Heerenveen wendde zijn schot af voordat hij in het net belandde.

Heerenveen herstelde zich goed en de ploeg van Kees van Wonderen creëerde enkele kansen. Maar ze konden de recordbreker er niet van weerhouden zijn doelpuntenrecord voort te zetten toen Pavlidis vlak voor het uur de 2-0 maakte. De aanvaller controleerde een voorzet op zijn borst voordat hij de bal binnensloeg.

De derde was een geweldig teamdoelpunt dat de impact weergeeft die Manager Pascal Jansen aan zijn zijde heeft. Myron van Brederode vond Yuki Sugawara op de overlap, die vervolgens de bal terugtrok voor Pavlidis, die een tikje nam voordat hij zijn hattrick voltooide.

AZ is één van de drie ploegen die nog ongeslagen zijn in de Eredivisie. Ze staan ​​tweede met een voorsprong van twee punten op koploper PSV. Heerenveen staat 15e, terwijl de druk op manager Kees van Wonderen toeneemt.

De ploeg van Jansen heeft donderdag een zware test in de UEFA Conference League als ze het opnemen tegen Aston Villa, de Engelse Premier League.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *