Bami met speklapjes en paksoi | wat eten we vandaag?



Voor noedels kun je ons wakker maken en dat geldt zeker ook voor deze noedels met paksoi en spek. Heeft het veel ingrediënten nodig, zien wij jou schrikken? Helemaal niet: gewoon lekker praktisch en makkelijk.

Voor 4 personen:

250 gram Chinese eiernoedels

1 sjalot, in ringen

1 teentje knoflook, geperst

1 rode chilipeper, in ringen gesneden

1 duimgember, geschild

Plantaardige olie

1 grote paksoi, in hapklare stukjes gesneden

1 theelepel bouillonpoeder

2 eetlepels ketjap manis

1 eetlepel sojasaus

1 eetlepel sesamolie

4 spekreepjes

3 lente-uitjes, in ringen gesneden

1 limoen, in partjes

Sambal (optioneel)

Zo maak je het:

Kook de noedels volgens de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Doe de sjalotjes met de knoflook, rode chili en gember in een vijzel en stamp tot boemboe. Verhit een laagje plantaardige olie in de wok en bak de boemboe tot de smaken vrijkomen. Voeg de paksoistukjes toe en roer goed.

Voeg het bouillonpoeder, ketjap manis, sesamolie, sojasaus en een scheutje water toe. Voeg als laatste de afgekoelde noedels toe aan de wok en roer alles door elkaar. Houd warm op laag vuur.

Bak tot slot het spek knapperig. Verdeel de noedels over kommen en leg op elke kom een ​​stukje spek. Werk af met de lente-uiringen. Houd je van pittig, voeg dan wat extra rode peper (of sambal) toe. Serveer de noedels met paksoi met een partje limoen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *