Jan Boskamp kondigt afscheid aan als tv-analyticus: ‘Elke week op en neer, dat zie ik niet meer zitten’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

Jan Boskamp is aan zijn laatste maanden bezig als analist van voetbalwedstrijden op de Nederlandse televisie. Op en neer reizen wordt steeds lastiger voor de 75-jarige Rotterdammer, die al jaren in België woont. “De Champions League-finale zal mijn laatste wedstrijd zijn”, zegt hij in een interview met De krant.

Boskamp levert zorg in opdracht van RTL7 de analyses rondom de Champions League-wedstrijden. Daarvoor was hij regelmatig bij Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp aanwezig Voetbal binnen.

“Het werk zelf vind ik leuk, maar autorijden vind ik niet meer leuk”, legt de oud-voetballer uit. “Elke week heen en weer gaan naar Nederland, dat zie ik niet meer zitten. Ze hebben mij al een coureur voorgesteld, maar dat wil ik niet. Nee jongens, ik tel af. De finale van de Champions League wordt mijn laatste wedstrijd.” Die wedstrijd is op zaterdag 1 juni.

Gezondheid

Boskamp kampte eind vorig jaar met ernstige gezondheidsproblemen. Tijdens de kerstperiode lag hij vanwege problemen met zijn hart zes dagen op de intensive care. Hoe gaat het momenteel met de goedlachse analist? “Aardige man. Ik weet nog steeds niet hoe die dokters mij hebben opgelapt na mijn hartoperatie eind vorig jaar. Ik dacht echt dat het voorbij was.”

De afgelopen jaren heeft Boskamp veel zorgen gehad. Bijzonder pijnlijk was de dood van zijn 19-jarige kleinzoon Dennis in 2021. “Ik heb in mijn familie dingen meegemaakt die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik wil daar niet verder op ingaan, maar dat was verschrikkelijk moeilijk om te accepteren. Ik zie om mij heen steeds meer mensen wegvallen. Dat begint door te wegen. Je gaat het voetbal automatisch meer in perspectief plaatsen.”

Schema Eredivisie seizoen 2023-2024
kijk hier het volledige eredivisieprogramma voor het seizoen 2023-2024, inclusief alle resultaten. Kijk naar hier de ranglijst.

Programma eredivisie


Stand eredivisie


Luister hier naar al onze voetbalpodcastsBekijk hier alle video’s over het Nederlandse voetbal

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *