Botic van de Zandschulp breekt nu al met trainer die hem terug had moeten leiden naar top 50 | Sport

[ad_1]

Botic van de Zandschulp heeft al na enkele maanden de samenwerking met de Zweedse coach Johan Örtegren beëindigd. De nummer 86 van de wereld werkt pas sinds begin december samen met de Scandinaviër. De pauze vond plaats vóór het gravelseizoen.

Örtegren was de opvolger van coach Sven Groeneveld, met wie Van de Zandschulp slechts enkele maanden samenwerkte. De Veenendaler hoopte een langdurige werkrelatie met de Zweed op te bouwen, wat had moeten leiden tot een terugkeer naar de top 50. Momenteel bezet hij de 86e plaats op de wereldranglijst, ver verwijderd van zijn hoogste notering ooit (22e).

“Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe uitdaging en om deel uit te maken van ‘Team Botic’. Hij heeft een interessant spel en kan op veel verschillende manieren punten winnen. Ik geloof enorm in zijn potentieel als toptennisser en kijk er enorm naar uit om deze samenwerking aan te gaan”, zei de voormalig coach van Grigor Dimitrov eind vorig jaar.

De 28-jarige Van de Zandschulp kent tot nu toe een teleurstellend seizoen. In de tien toernooien die hij speelde, behaalde hij slechts vijf overwinningen. De Nederlander speelt volgende week op het ATP-toernooi in München, waar hij vorig jaar en in 2022 de finale bereikte. Een jaar geleden liet hij matchpunten onbenut in de finale tegen de Deen Holger Rune.

Lees ook
Sportkalender 2024 | Op deze data worden Roland Garros, Wimbledon en de US Open gespeeld

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *