Jeffrey Herlings blijft geen tegenslag bespaard: nieuwe sleutelbeenbreuk in strandcross | Andere sportenDe valpartijen en gebroken botten stapelen zich dit jaar op voor motorcrosser Jeffrey Herlings. Nauwelijks hersteld van zijn eerdere blessure liep de vijfvoudig wereldkampioen zaterdag bij een val in Vlissingen een sleutelbeenbreuk op. Dat meldt Motocrossplanet.nl.

Op videobeelden is te zien dat Herlings tijdens de strandcross in contact komt met een gevallen achterblijver en valt. Herlings zal vanwege de nieuwe tegenslag enige tijd buiten actie zijn. Normaal gesproken had de KTM-rijder zich op tijd kunnen herstellen voor de start van het wereldkampioenschap van 2024 op 10 maart in Argentinië. Zijn voorbereiding loopt ernstige vertraging op.

Recordoverwinningen

2023 was een ongelukkig jaar voor Herlings (29), ondanks dat hij het recordaantal Grand Prix-overwinningen van Stefan Everts verbeterde naar 103. Twee keer moest hij zijn WK-campagne staken vanwege botbreuken. Hierdoor miste hij acht WK-weekends en kwam hij niet verder dan de achtste plaats in het eindklassement. Zijn laatste Grand Prix reed hij op 13 augustus in Zweden.

Blessures lopen als een rode draad door zijn motorcrosscarrière. Anders had hij in de buurt van Everts’ recordaantal wereldtitels (tien) kunnen komen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *