Formule 1 | Zo laat komt Max Verstappen in actie tijdens weekend waarin de wintertijd begint | SportHoewel hij de wereldtitel al op zak heeft, zal Max Verstappen de rest van het seizoen blijven winnen. Zondag boekte hij de Grand Prix van de Verenigde Staten al de vijftigste overwinning uit zijn carrière. Weinig tijd om op adem te komen, want komend weekend staat de volgende krachtmeting alweer op de planning. In Mexico is de thuisrace van Verstappens teamgenoot Sergio Pérez.

Het Autódromo Hermanos Rodríguez zal voor Verstappen geen warm bad voelen, want de drievoudig wereldkampioen werd na zijn overwinning in Texas al uitgejouwd door de begeleidende Mexicaanse fans. Ze zijn een aantal eerdere zaken tussen de twee teamgenoten niet vergeten. Verstappen zelf trok zich daar niets van aan. “Uiteindelijk ben ik degene die met de beker naar huis gaat.”

Na de sprintraces in Qatar en de Verenigde Staten zullen de coureurs wederom een ​​’regulier’ Formule 1-weekend in Mexico-Stad afwerken. Dus met drie vrije trainingen, een kwalificatiesessie en tot slot de race op zondag.

Het tijdsverschil met Mexico bedraagt ​​acht uur, maar omdat komend weekend in Europa in de nacht van zaterdag op zondag de wintertijd ingaat, zal het verschil tijdens de race een uur minder zijn. Om verwarring te voorkomen hebben wij alle Nederlandse rijtijden voor je op een rij gezet. Let op: net als afgelopen weekend in de Verenigde Staten wordt het laat.

Grote Prijs van Mexico

Vrijdag 27 oktober
• 20:30 – 21:30 uur: Eerste vrije training
• 00.00 – 01.00 uur: Tweede vrije training

Zaterdag 28 oktober
• 19.30 – 20.30 uur: Derde vrije training
• 23:00 – 00:00 uur: kwalificatie

Zondag 29 oktober
• 21.00 uur: race

Uitslag, klassement en programma
kijk hier de uitslag van de Grand Prix vanaf dit jaar, de stand in het algemeen klassement En het programma voor de rest van het seizoen.Formule 1 seizoensklassement 2023


Kalender Formule 1
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *