Voormalig restaurantschip ‘t Appeltje in Pieterburen staat te koop. ‘Je moet wel even de handen uit de mouwen steken’Overwoekerd, met afbladderende verf en meerdere keren gezonken: wie heeft er interesse in het ooit beroemde restaurantschip ‘t Appeltje in Pieterburen? Eigenaar Hans heeft hem op een papiertje te koop in de Albert Heijn.

Aangeboden: Het Appeltje in Pieterburen, om in te wonen en te werken. Het staat op een papiertje op de bellenmuur bij de Albert Heijn Korenbeurs in Groningen, met daaronder het telefoonnummer van Hans Weijer (68). Restaurantschip ‘t Appeltje was ooit een bekend restaurant in Pieterburen. “Iedereen kwam daar, van professoren tot hippies uit de buurt. En iedereen zat samen aan tafel”, vertelde Stef van Bergen, voormalig eigenaar van het restaurantschip, eerder. “Er was regelmatig muziek, we hielden theaterdiners en festivals. De sfeer was leuk en ontspannen.”

Vraagprijs: 97.500 euro

Een paar jaar geleden kocht Hans Weijer het en sindsdien is het steeds verder vervallen. De verf laat afbladderen, er groeit veel onkruid omheen en de boot is meerdere keren bijna gezonken. In maart moest de boot leeggepompt worden. Voormalig eigenaar Van Bergen zei destijds: “Ik was heel duidelijk over wat ik verkocht. Ik zei: haal de boot uit het water en breng hem naar de sloop. Zet daar iets nieuws neer. Als het zinkt, heb je een heel groot probleem.”

Weijer heeft dat allemaal niet gedaan en wil nu van de boot af. Hij vraagt ​​er 97.500 euro voor. Dat is minder dan hij er drie jaar geleden voor betaalde. “Ik heb kosten gemaakt om het weg te pompen.”

Verder heeft hij er niet veel mee gedaan. “Af en toe een feestje. Het is gewoon een leuke, gezellige plek. Maar nu ben ik oud en heb ik een groot huis in Wehe-den Hoorn. Ik kan het niet meer aan.”

Rol gewoon je mouwen op

Tegen mensen die zeggen dat er veel moet gebeuren, zegt hij dat het wel meevalt. “Schilder het maar. Het is een prachtige plek, de mooiste plek van Pieterburen. Maar als je het koopt, moet je de mouwen opstropen. Je kunt er gemakkelijk een restaurant in beginnen!”

Waarom heeft hij ervoor gekozen om de verkoop via een papiertje in de Albert Heijn te doen, in plaats van via een makelaar? “Dat was slechts een inspiratie. Dat is gewoon hoe het gaat. Staat mijn telefoonnummer ook in dit stuk? Of misschien mijn postadres?”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *