Oudste hond ter wereld overleden. Bobi uit Portugal werd 31 jaar

[ad_1]

De oudste hond ter wereld is op 31-jarige leeftijd overleden. Bobi, van het Portugese hondenras Rafeiro do Alentejo, overleed na 11.478 dagen op aarde, meldt de BBC.

Bobi werd geboren op 11 mei 1992. Hij werd geregistreerd in de huisdierendatabase van de Portugese overheid, waardoor zijn leeftijd van 31 jaar kon worden geverifieerd. Bobi overleed zaterdag.

Bobi’s baasje Leonel Costa was 8 jaar oud toen de hond werd geboren. Bobi maakte deel uit van een vierling. Costa’s ouders hadden geen ruimte voor de dieren en lieten de puppy’s inslapen, maar Bobi ontsnapte. Costa en zijn broers hielden het bestaan ​​van Bobi geheim voor hun ouders. Toen Bobi werd gevonden, werd hij een deel van de familie.

Op de vraag hoe Bobi zo oud kon worden, antwoordde Costa: “Goede voeding, contact met de natuur, vrijheid om zijn omgeving te verkennen, goede medische zorg en liefde.”

Het vorige leeftijdsrecord voor een hond stond op naam van de Australiër Bluey, die in 1939 stierf op de leeftijd van 29 jaar en 5 maanden.

Het is niet bekend welke hond de oudste ter wereld is.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *