Recreatiecentrum Nannewiid wordt Landal GreenParks

[ad_1]

Recreatiecentrum Nannewiid in Oudehaske, dat dateert uit 1965, wordt een Landal GreenParks. In totaal worden er 65 woningen aan het water ontwikkeld door Uniq Vastgoed uit Harderwijk. De waterhuizen zelf worden verhuurd door Landal en zullen naar verwachting rond Pasen 2025 worden opgeleverd.

De waterwoningen, zo meldt Uniq Vastgoed, zijn geschikt voor gebruik voor 2, 4 of 6 personen. De waterwoningen zelf zijn vanaf mei te koop bij Uniq Vastgoed en via de website vakantiemakelaar.nl voor prijzen vanaf 195.000 euro.

Tijdens de herontwikkeling van het terrein zullen in een later stadium ook de bestaande horecavoorzieningen en receptie worden gemoderniseerd. De horeca wordt dan geëxploiteerd door restaurant By Aalzen, dat blijft zoals het nu is. Bovendien blijft in de nieuwe situatie het bestaande strand bij het recreatiecentrum, gelegen aan natuurgebied Nannewiid, publiek toegankelijk.

Directeur Karsten Pawelczyk van Uniq Vastgoed zegt dat de herontwikkeling past binnen het huidige bestemmingsplan. Ook Landal noemt hij een bekende en vertrouwde naam. “Daarnaast zijn begrippen als rust, ruimte en natuur de belangrijkste kenmerken van de parken van Landal. Daarnaast voelt het bedrijf zich nauw verbonden met de directe omgeving van de parken, wat het voor Oudehaske een mooie ontwikkeling maakt.”

Laatste seizoen

Uniq Vastgoed heeft in mei 2023 het recreatiecentrum in Oudehaske overgenomen, waarna de standplaatshouders direct te horen kregen dat het 3,5 hectare grote kampeerterrein verkocht zou worden. Twee weken na de aankoop werden de standplaatshouders per brief geïnformeerd over de plannen, terwijl kort daarna een brief werd verzonden met de formele annulering.

Na dit seizoen, dat op Goede Vrijdag begon, hebben standplaatshouders tot eind oktober de tijd om de caravans weg te halen. Het gaat in totaal om 105 plaatsen, waarvan 90 jaarplaatsen. Daarnaast verdwijnen alle huidige kampeergebouwen zoals douchevoorzieningen. Het naastgelegen restaurant By Aalzen staat niet te koop en blijft bestaan.

Tijdens een rondleiding over camping Nannewiid lijken de meeste standplaatshouders er mee opgehouden te zijn. Niet alleen staan ​​er al een aantal caravans leeg en een aantal staan ​​te koop, ook zijn er al meerdere plekken vrijgekomen. Bovendien zijn er maar een paar mensen op de camping aanwezig, waaronder enkele arbeidsmigranten.

‘Belangrijk’

Eerder gaven Lokaal Belang Oudehaske en stichting Nannewiid, die zich inzet voor het verbeteren van de recreatiemogelijkheden op en rond de recreatieplas Nannewiid, aan dat zij het belangrijk vinden dat het strand openbaar blijft.

Stichting Nannewiid is gelijktijdig betrokken bij de herontwikkeling, maar is geen betrokken partij. Zij zetten zich in om ervoor te zorgen dat de Nannewiid geschikt blijft voor recreatie voor Oudehaske en de ruime omgeving. Terwijl de stichting ervoor heeft gezorgd dat het huidige zwemstrand gelegen bij het recreatiecentrum wordt uitgebaggerd en dat er zogenaamde duikers in de bestaande pier worden geplaatst. Die pier is inmiddels gesloten, waardoor er vaak ‘dood’ water is. Het baggeren en de duikers moeten zorgen voor doorstroming en een betere waterkwaliteit.

Lokaal Belang liet bij monde van voorzitter Gerda van Eck eerder weten het belangrijk te vinden dat het zwemstrand openbaar blijft. “Wij als dorp en omgeving hebben daar belang bij en het gebeurt ook. Daarnaast komen er binnenkort wat speeltoestellen bij en dat is wat ons betreft goed voor het dorp.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *