50PLUS kan niet bij administratie, rechtszaak dreigt om wanbetaling

[ad_1]

Eind vorige maand verkozen voorzitter Willem Dekker acht het niet mogelijk dat Hessing de gehele financiële administratie mee naar huis heeft genomen. ‘Dat hoort niet thuis in Zeeuws-Vlaanderen, dat vind ik heel ver van Den Haag. Hij heeft beloofd het terug te brengen naar het partijbureau, maar ik heb geen idee wanneer dat gaat gebeuren. Geduld is een schone zaak, maar dat zal wel gebeuren. komt ooit een einde”, zegt Dekker tegen het ANP.

Tijdens een turbulente ledenvergadering vorige maand werd Dekker tot voorzitter gekozen en werd onder meer Hessing ontslagen.

Eerste kamer

Sinds begin dit jaar probeert het reclamebureau, dat anoniem wil blijven, een openstaande rekening van bijna 13.000 euro betaald te krijgen voor de campagneactiviteiten. Directeur Joost Konings van Incassobedrijf Amsterdam vindt de interne perikelen geen reden om niet te betalen en beslist na het weekend of hij zijn cliënt voor de rechter zal dagen.

50PLUS miste in november ternauwernood een zetel voor de Tweede Kamer, maar heeft nog wel een zetel in de Eerste Kamer. Deze wordt bewoond door Martin van Rooijen, ooit staatssecretaris van Financiën en Tweede Kamerlid voor het CDA.

bankrekeningen

Volgens Konings is 50PLUS van mening dat zij als politieke partij de btw op de rekening voor de reclamecampagne niet hoeft te betalen. Een woordvoerder van de Belastingdienst zegt echter dat politieke partijen over dit soort betalingen BTW verschuldigd zijn. Konings: “De claim komt niet uit de lucht vallen, we corresponderen er al langer over. De klant wil geld zien en niet langer wachten.”

Het nieuw benoemde bestuur van 50PLUS kan nog niet bij de bankrekeningen van de partij, omdat hiervoor nog goedkeuring van de Kamer van Koophandel nodig is. Dekker wil hiermee wachten, en op de teruggave van de financiële administratie, totdat hij een inhoudelijke reactie geeft op de achterstallige betaling. De partijvoorzitter hoopt deze maand nog inzage te kunnen krijgen in de rekeningen en financiële administratie.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *