Besluit over nieuw azc Heerenveen valt in januariIn januari wordt het besluit genomen over de locatie en omvang van het nieuwe asielzoekerscentrum in Heerenveen. Dat meldt de gemeente op haar eigen website.

De gemeente Heerenveen, die in april aangaf mee te willen werken aan de komst van een asielzoekerscentrum, bepaalt uiteindelijk de locatie en omvang. Volgens de huidige planning zal dit plaatsvinden op donderdagavond 25 januari. Enkele weken eerder is er een commissievergadering over dit onderwerp. Ook inwoners krijgen inspraak, aldus de gemeente.

De afgelopen maanden zijn er grote protesten geweest tegen de bouw van een nieuw asielzoekerscentrum. Het resultaat was een uitstel van de beslissing. Aanvankelijk sloegen vooral bewoners van het dorp Rottum en wijken aan de westkant van Heerenveen alarm, maar recentelijk deden ook bewoners van Heerenveen-Noord dit.

Er zijn momenteel vier mogelijke locaties. Het gaat om ‘West’ (de weilanden tussen Heerenveen en Rottum), ‘Noord’ (bij de McDonalds), ‘Noordplot’ (ten noorden van het Abe Lenstra stadion) en het Feanpark aan de rand van wijk De Greiden. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *