Lenny Kuhr in vliegtuig onderweg naar Israël naar neergeschoten kleinzoon | Show

[ad_1]

“Er was wat vertraging, maar ze vertrok om 15.00 uur”, aldus de manager. “Ja, het is spannend, maar vooral heel fijn voor haar dat ze eindelijk mag en dat weegt zwaarder.” De vlucht naar Tel Aviv met El Al, de enige luchtvaartmaatschappij die nog vanuit Amsterdam naar Israël vliegt, zou maandagavond moeten landen. “Het is geen vakantievlucht naar de Algarve, dus er is wel een zeker risico”, zegt haar man, die de vlucht live gaat volgen. “Dat doe ik sowieso altijd als ze naar Israël vliegt, of waar dan ook.”

Twee dochters die songfestivalwinnares Kuhr had met haar vorige partner wonen in Israël, waar haar 19-jarige kleinzoon Ozz werd neergeschoten toen zijn peloton onder vuur kwam te liggen van Hamas-strijders in het zuiden van Israël. Hij heeft inmiddels een tweede operatie aan zijn buik ondergaan, maar eerder werd gemeld dat het ‘naar omstandigheden’ goed gaat met de tiener.

Kuhr wilde eigenlijk op 14 oktober naar Israël afreizen, maar moest haar vlucht steeds uitstellen omdat er geen vliegtuigstoelen beschikbaar waren. De 73-jarige zangeres is van plan anderhalve week bij haar familie te blijven, wier kleinkinderen dienstplichtig zijn als inwoners van Israël. Ozz is met 19 jaar de oudste en haar 17-jarige kleindochter staat op het punt 18 te worden en zal het leger moeten ingaan. De andere kleinkinderen van de Troubadour-zanger zijn 4 en 7.

Luister ook hieronder naar de AD Media Podcast. Je kunt al onze podcasts vinden op ad.nl/podcasts.

Bekijk hieronder onze show- en entertainmentvideo’s:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *