Lens kwakkelt in Frankrijk, maar maakt indruk in Europa: ‘Ook tegen PSV boven onszelf uitstijgen’ | Buitenlands voetbalRC Lens bewaart het goede voetbal dit seizoen voorlopig voor de Champions League en hoopt dinsdag tegen PSV weer boven zichzelf uit te stijgen. Na het gelijkspel bij Sevilla (1-1) en de verrassende overwinning op Arsenal (2-1) kunnen de Fransen de Eindhovenaren in groep B al op een achterstand van 6 punten zetten.

“We hebben helemaal niets gestolen in de wedstrijden tegen Sevilla en Arsenal. De punten die we hebben behaald zijn dik verdiend. Ook tegen PSV willen we boven onszelf uitstijgen”, zei coach Franck Haise in het Stade Bollaert-Delelis.

Haise zat niet echt te wachten op vragen over het doelpuntloos gelijkspel van vrijdag tegen Le Havre in de Franse competitie. RC Lens behaalde slechts 9 punten uit de eerste negen wedstrijden en staat op een teleurstellende vijftiende plaats. “De Ligue 1 en de Champions League zijn twee verschillende competities. De ene competitie is een soort marathon, in de andere moet je dat in zes wedstrijden bewijzen. Vanaf nu richten wij ons volledig op PSV. We bevinden ons in een goede positie, maar we weten dat het niet gemakkelijk zal zijn.”

Sympathie

De 52-jarige Franse coach, die eerder als assistent werkte bij Lorient, is onder de indruk van PSV. “Op dit moment staan ​​ze aan de top van de competitie en steken ze met kop en schouders boven de rest uit. Hun spel is gebaseerd op aanvallend voetbal en het creëren van veel kansen. Dat ze maar 1 punt hebben in de Champions League zegt voor hen niet zoveel.” Ik hoop dat het initiatief dinsdag bij ons ligt.”

Na de seizoenen 1997/1998 en 2002/2003 is het de derde keer dat RC Lens deelneemt aan het hoofdtoernooi van de Champions League. De club eindigde vorig seizoen als tweede in de Franse competitie, 1 punt achter kampioen Paris Saint-Germain. De stad Lens heeft slechts ongeveer 30.000 inwoners. “Er is in de hele regio veel sympathie voor RC Lens. Mensen vinden het een grote eer dat we meedoen op het hoogste niveau van Europa”, aldus Haise.

Wedstrijdcentrum
• Rekening hier het volledige programma van de Champions League.

Champions League-programma


Stand Champions LeagueBekijk hier onze video’s over de Champions League

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *