Bekijk de wereldrecordpoging van Jeffrey Hoogland op 31 oktober exclusief via onze site | SportJeffrey Hoogland probeert volgende week geschiedenis te schrijven in Mexico. De baanwielrenner gaat dinsdag 31 oktober ten strijde trekken tegen het wereldrecord op de kilometer. Zijn poging is live en exclusief te zien via AD.nl en onze regiotitels. Het exacte tijdstip waarop hij in actie komt, wordt later bekend gemaakt.

De Nijverdaller was vier keer de beste ter wereld op de kilometertijdrit, een baanvak waarin over vier ronden vanuit stilstand een tijd wordt neergezet. Hij is van mening dat deze status een wereldrecord vereist. Sinds 2013 staat dit op naam van de Fransman François Pervis. “Ik ben ervan overtuigd dat ik het kan verbeteren”, zei Hoogland tijdens een persmoment in Apeldoorn. Donderdag vertrekt hij naar Mexico.

Pervis, die inmiddels met pensioen is, had in 2013 56,303 seconden nodig voor de kilometer. Hoogland heeft het record op laaglandparcours met 57,813 seconden, maar op grote hoogte in Mexico zou het sneller moeten zijn. “Ik ben op een goed niveau. Bij slechte weersomstandigheden hebben we een vrije dag, of eventueel voor een tweede poging. Maar daar denk ik nu helemaal niet over na. Ik wil gewoon de 31e rocken.

De 30-jarige Hoogland keek vorige maand in een interview op deze site alvast uitgebreid vooruitlopend op zijn wereldrecordpoging. Op de vraag of het leuk was, antwoordde hij met een glimlach. “Haha, leuk om te winnen. Je houdt je lichaam voor de gek door tijdens het trainen de pijn steeds uit te stellen. Het is daarna een hel, vooral op grote hoogte met die ijle lucht. Maar dat is de strijd met mezelf en dat maakt het zo mooi. Je vergeet de pijn achteraf altijd voordat je aan een nieuwe wedstrijd begint.”

Bekijk hier al onze fietsvideo’s

Luister hier naar al onze fietspodcastsLeave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *