Jonas Vingegaard nog steeds in Baskisch ziekenhuis: klaplong bemoeilijkt terugvlucht naar Denemarken | Wielrennen

[ad_1]

Negen dagen na zijn zware val in de Ronde van Baskenland ligt Jonas Vingegaard (27) nog steeds in het ziekenhuis van Vitoria-Gasteiz. De Deen onderging vorige week een succesvolle operatie aan zijn sleutelbeen, maar de klaplong die hij opliep bij de crash maakt een terugvlucht naar Denemarken lastig.

Vingegaard ligt nog steeds op de intensive care om zijn ingeklapte long in de gaten te houden. Het is ook die ingeklapte long die ervoor zorgt dat de Deen van Visma-Lease a Bike voorlopig niet terug kan vliegen naar zijn thuisbasis Denemarken. De cabinedruk kan complicaties veroorzaken.

Lees ook:
Dreun voor Wout van Aert en Visma: Belg moet Giro laten vallen na valpartij

De medische wereld raadt aan om na een klaplong ongeveer zes weken te wachten voordat je gaat vliegen. Volgens het Spaans AS Vingegaard en zijn gevolg kregen het aanbod om in een speciaal medisch vliegtuig naar huis te vliegen, maar daarover is nog geen besluit genomen.

De operatie van Vingegaard werd ook uitgesteld vanwege inwendige bloedingen het kwam toch een paar dagen geleden. “Hij kan de komende weken aan zijn herstel werken, maar het is niet duidelijk hoe lang dat gaat duren”, zegt zijn team op X. “Het gaat goed met Jonas en hij wil iedereen bedanken voor de steun.”

Tourdeelname onzeker

Elke langere dag in het ziekenhuis betekent een dag minder tijd om te recupereren richting de Tour de France. En de klok tikt. Sportief directeur Merijn Zeeman liet eerder weten dat het goed mogelijk is dat de Deen er eind juni niet bij zal zijn. “Jonas gaat pas naar de Tour als hij honderd procent is. Jonas zal vanaf 6 mei zeker de hoogtestage op de Sierra Nevada missen. Als hij naar de Tour gaat, zullen we dat via een andere route moeten doen. Als het niet werkt, zullen we een ander scenario moeten bedenken.”

Lees ook:
Fietskalender 2024 | Op deze dagen de Amstel Gold Race, Giro d’Italia, Tour de France en Wereldkampioenschappen!

Luister hier naar al onze fietspodcasts



[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *