Maurice Steijn vertrekt bij Ajax. Nederlaag bij FC Utrecht was druppelHet avontuur van Maurice Steijn (49) bij Ajax bleef in goed overleg beperkt tot vier hectische maanden. De trainer, die door de nederlaag bij FC Utrecht (4-3) met Ajax naar de zeventiende plaats in de Eredivisie zakte, wordt verantwoordelijk gehouden voor de dramatische prestatie van de Amsterdamse club.

Ondanks de slechtste competitiestart uit de geschiedenis van de club won de Hagenaar lange tijd aan vertrouwen, omdat hij door de sluwe en gevederde directeur voetbalzaken Sven Mislintat werd opgezadeld met een voor Ajax-begrippen waardeloze selectie. Toch waren Steijn en Ajax het erover eens dat het voor beide partijen beter was om uit elkaar te gaan.

Zelfs met de middelmatige en zwakke spelers die Mislintat aantrok had de voormalig coach van VVV-Venlo, NAC Breda en Sparta beter moeten presteren. Maar hij slaagde er niet in zijn spelers zover te krijgen dat ze het eens waren met zijn manier van spelen. Er was veel kritiek op zijn opstellingen, het spel van Ajax en de trainingen.

De nederlaag bij FC Utrecht was tevens de bekende druppel voor Jan van Halst en Louis van Gaal, die hem vorige week openlijk steunden, maar nu net als Steijn geen andere mogelijkheid zien om het contract van de trainer te ontbinden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *