Noordscheschut wint op knollentuin topper van VEV’67. Topscorer Schonewille vertrekt volgend seizoen jaar naar Australië

[ad_1]

Koploper Noordscheschut deed goede zaken in de topper tegen nummer twee VEV’67. Op een moeilijk bespeelbaar Leekster-hoofdveld wonnen de strijdlustige Schutters met 3-0.

Met nog vijf wedstrijden te gaan lijkt de titelstrijd in 2J te gaan tussen Noordscheschut en Drenthina, het gat met de Emmeners bedraagt ​​twee punten, terwijl VEV’67 voorlopig vier punten moet wachten.

Geen hoge kwaliteit

Wat beide titelkandidaten zaterdag lieten zien was geen voetbal van hoog niveau, maar de omstandigheden op het erbarmelijke hoofdveld van VEV leenden zich daar ook niet voor. Tot grote ergernis van VEV-trainer Kees Pranger. “Het hoofdveld heeft dringend onderhoud nodig, maar de gemeente toont weinig medewerking. Het liefst zouden we op kunstgras spelen, maar we mogen niet verhuizen als het hoofdveld wordt goedgekeurd. Zelfs Noordscheschut klaagde over het veld, en ik denk dat zij dat ook doen.” ergens aan gewend.”

VEV was gebrand op revanche voor de 5-1 nederlaag in het heenduel tegen Noordscheschut en begon goed aan de wedstrijd. Aanvoerder Gerhard van den Berg kreeg in de vijfde minuut een enorme kans om de score te openen, maar de veteraan schoot de bal naast voor de keeper.

Al snel werd duidelijk dat combinatievoetbal onmogelijk was op dit veld en dat was vooral in het voordeel van de fysiek sterke mannen van Noordscheschut. De Gunners namen geleidelijk de controle over en de bezoekers waren extreem gevaarlijk, vooral vanuit spelhervattingen en door de lucht.

No-nonsense team

Tien minuten voor rust resulteerde een voor het doel geplaatste vrije bal in het eerste doelpunt. De bal werd met zijn hoofd teruggelegd bij Ton Kamping en de verdediger schoot hard en laag binnen: 0-1. Vlak voor rust nog een kopbal, maar Enrico Schonewille mikte van dichtbij naast.

Voor VEV was het belangrijk om in de tweede helft minder betrokken te zijn bij het spel van de gasten, maar dat lukte de ploeg niet. Noordscheschut, een no-nonsense ploeg die er geen moeite mee heeft om de ballen zomaar weg te roeien als dat nodig is, was feller en slimmer en verdiende de overwinning volledig.

Na twintig minuten kwam de beslissing uit een nieuwe vrije trap. Centrale verdediger Kevin van Dalen kon de bal in het strafschopgebied vrij ontvangen en binnenschieten: 0-2. Melvin Mol had kort daarna de derde op zijn schoen, maar een uitstekende reflex van doelman Pim Wellinghof voorkwam een ​​doelpunt. VEV’67 bracht in het laatste kwartier verse mensen binnen om alles of niets te spelen, maar Schonewille maakte snel een einde aan de wedstrijd: 0-3.