Robbe de Wit verliest met DVO opnieuw van PKC in finale Korfbal League | Sport regio

[ad_1]

Eindhovenaar Robbe de Wit verloor zaterdagmiddag opnieuw de finale van de Korfbalcompetitie met DVO. En opnieuw was PKC de boosdoener in een vol Ahoy in Rotterdam. Vorig seizoen was het 33-20 voor de Papendrechters, dit keer was het verschil minimaal: 23-21. De Wit was enorm teleurgesteld, maar ook optimistisch. “Volgend jaar is de titel van ons.”

Een paar dagen voor de finale zag Robbe de Wit er ontspannen uit. Net klaar met lesgeven (de DVO-speler is gymleraar op een school in Veghel) keek De Wit vol vertrouwen uit naar ‘D-day’. Opnieuw het duel tussen landskampioenen PKC en DVO, dat vorig seizoen uitliep op een grote teleurstelling voor de korfballers uit Bennekom.

“Ik denk dat het 33-20 was”, nipte de 28-jarige Eindhovenaar. “Laatst zag ik de beelden opnieuw. Die nederlaag was een beetje pijnlijk. Had het met spanning te maken? Geen idee. Met uitzondering van Barbara Brouwer was het voor iedereen de eerste finale. Maar ik denk niet dat dat de oorzaak was. Vier dagen voor de finale speelden we de derde en beslissende kruisfinalewedstrijd tegen Fortuna waarin we tot het uiterste moesten gaan. Vroeg weg, laat thuis. En die wedstrijd kostte ons de nodige energie om de finale te bereiken. Misschien hebben we vorig seizoen te vroeg gepiekt. Maar om eerlijk te zijn, PKC was buitengewoon goed. Ik denk dat ze iedereen zouden hebben verslagen.”

Meer vrede

DVO had dit keer meer rust richting de finale in Ahoy. In de kruisfinales werd LDODK in twee wedstrijden afgerekend. Coach Richard van Vloten kon zijn ploeg daardoor optimaal voorbereiden op de wedstrijd tegen de huidige landskampioen in de zaal. Geen walk-over, geen duel tussen de gigant (PKC) en Klein Duimpje (DVO), maar een messcherpe wedstrijd tussen de twee beste ploegen van Nederland.

“Met DVO hebben we het al uitstekend gedaan, maar voor ons is het nog niet klaar. We willen nu echt verder”, zegt de 2,02 meter lange De Wit zelfverzekerd. “DVO gaat zaterdag op volle kracht vooruit, we willen mee revanche op vorig seizoen En het is zeker niet onmogelijk om de Papendrechters te verslaan, ook in de competitie zijn we geslaagd.”


Dit is zo triest, we waren zo goed in de wedstrijd. We kunnen het gewoon niet afmaken

Robbe de Wit (28)

Helaas voor De Wit bleek PKC zaterdagmiddag wederom te sterk voor de acht uit Bennekom. Een paar uur eerder had het A1 van DVO na verlenging gewonnen: Fortuna werd met 20-19 verslagen. Geen dubbel feest dus voor DVO. Van Vloten en consorten kwamen in de tweede helft op een 19-16 voorsprong en een stunt leek in de maak, maar dankzij een messcherpe Jelmer Jonker en Arjen van Houwelingen ging de titel uiteindelijk naar PKC: 23-21.

De Wit was achteraf enorm teleurgesteld. “Het had vandaag kunnen gebeuren. De wedstrijd wordt op details beslist. Dit is zo triest, we waren zo goed in de wedstrijd. We kunnen het gewoon niet afmaken.”

Ondanks de chagrijnige houding was de Eindhovenaar ook trots en optimistisch. “Ik ben trots op het team en de staf. Voor de tweede keer op rij stonden we in de finale. Twee keer verloren, maar volgend jaar is de titel van ons.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *