F-Side van Ajax zingt Alex Kroes toe en vindt dat Michael van Praag weg moet: ‘Rot op!’ | Voetbal

[ad_1]

De F-Side speelde tijdens de thuiswedstrijd van Ajax met FC Twente spraken hun steun uit voor Alex Kroes. De harde kern van de supporters van de thuisploeg wil dat de raad van commissarissen snel het voorgenomen besluit heroverweegt om de algemeen directeur te ontslaan, omdat hij met voorkennis zou hebben gehandeld in Ajax-aandelen.

De F-Side scandeerde de naam van Kroes. Fans zongen ook: Fuck off from Praag. Ook in de Johan Cruijff Arena hingen spandoeken met de naam van Kroes. Van Praag is voorzitter van de raad van commissarissen. Net als de andere commissarissen vindt hij dat Kroes niet kan blijven zitten.

“We zijn uitgebreid geïnformeerd door vijf à zes advocaten van NautaDutilh”, zegt Van Praag over de kwestie met Kroes. “Wij hebben toen een weloverwogen beslissing genomen. Een bestuurder die iets doet wat strafbaar is, kun je niet afdwingen. Dat kan ik ook niet uitleggen aan onze stakeholders.”

Lees ook
• Zelfs de charmante diplomaat Michaël van Praag ligt volledig in de vuurlinie bij Ajax
• De kapiteins het zinkende Ajax-schip verlatenmaar wie kan het nog redden?

Vlak voor de wedstrijd tussen Ajax en FC Twente maakte de thuisclub bekend dat Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen terugtreden uit de raad van commissarissen. Ze stellen hun standpunt beschikbaar omdat ze vinden dat de discussie nu te veel op hun persoon gericht is, terwijl deze juist op de inhoud gericht zou moeten zijn.

ANP
© ANP

Mosman, Schlick en Van Oevelen zaten afgelopen zomer ook in de raad van commissarissen toen de aan het begin van het seizoen ontslagen voetbaldirecteur Sven Mislintat ruim 100 miljoen euro uitgaf aan twaalf nieuwe spelers. Volgens de F-Side hadden ze Mislintat als toezichthouders moeten tegenhouden.

Mosman, Schlick en Van Oevelen zijn de volgende slachtoffers in de crisis bij Ajax, na Mislintat, trainer Maurice Steijn, raadsvoorzitter Pier Eringa en Chief Sports Officer Maurits Hendriks. Van Praag en de andere commissarissen werden zaterdagavond door het bestuur van Ajax onder druk gezet om de terugkeer van Kroes te heroverwegen.

Het bestuur vertegenwoordigt de vereniging Ajax en heeft veel macht omdat de leden 73 procent van de aandelen van de club bezitten. Het bestuur kan de raad van commissarissen van Ajax laten ontbinden.

Ook Van Praag maakte zelf een fout met zijn Ajax-aandelen. Hij gaf zijn honderd aandelen te laat aan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), nadat hij bij de raad van commissarissen ging werken. Dat bleek enkele dagen nadat Kroes was geschorst.

Meer weten over Ajax?
• Lezen alles over Ajax in ons dossier

• Volg Ajax-watcher Johan Inan X

Stand eredivisie


Bekijk hier onze Ajax-video’s



[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *