Rafael van der Vaart na vertrek Maurice Steijn bij Ajax: ‘Dit ontslag gaat niets helpen’ | Nederlands voetbalmet filmpjeRafael van der Vaart meent dat de Maurice Steijn verliet Ajax bij Ajax valt weinig te verwijten. De trainer vertrok maandagavond als coach van de Amsterdammers, nadat zij na de slechtste competitiestart ooit op de zeventiende plaats waren beland. Ook andere oud-Ajacieden denken niet dat Steijn de hoofdschuldige was.

“Als je zo laag zit, is het normaal dat je eruit wordt gezet”, zei Van der Vaart maandagavond aan tafel. Rondo. ‘Ik heb medelijden met hem, hij heeft zoveel ‘shitty-spelers’… Zijn team was op Sparta-niveau, misschien nog wel erger. De spelers lieten het ook niet merken. Hij was er echt op het verkeerde moment, dat kan wel’ Ik kan het hem niet echt kwalijk nemen.”

Volgens Van der Vaart is de dramatische start vooral te danken aan het aankoopbeleid van afgelopen zomer. Sven Mislintat haalde twaalf spelers naar Amsterdam, die nauwelijks konden overtuigen. “Er is 120 miljoen uitgegeven, met zo’n bedrag worden we echt kampioen”, aldus Van der Vaart. “Dit ontslag gaat niets helpen. Ik denk niet dat Ajax beter is dan FC Volendam of Excelsior.”

Bekijk hier het fragment van Van der Vaart:

Ex-Ajacied Marco van Basten was het daarmee eens. “Wegsturen is terecht, maar wat krijg je ervoor terug? Kan zijn opvolger dit waarmaken? Dat is zo ontzettend moeilijk. De goede trainers zijn al bezet. Het grootste probleem? Noem één speler waar de anderen een beroep op kunnen doen.”

Ook Wesley Sneijder, die begin dit seizoen op de koffie dronk met Steijn om een ​​mogelijke rol in de staf te bespreken, gaf commentaar op het ontslag van de trainer. “Het kwam niet uit dat hij met bepaalde zaken instemde en dat de technisch directeur (Sven Mislintat, red.) alle spelers mocht contracteren. Dit ontslag is onvermijdelijk, maar de manier waarop het is gebeurd is triest”, zei hij. Veronica Buitenspel.

Lees ook
Opinie Sjoerd Mossou: Steijn voldeed anno 2023 op geen enkele manier aan het profiel van een toptrainer

Kieft begrijpt het moment niet

Oud-spits Wim Kieft noemde het ontslag ‘logisch’. “Maar het moment… Laat hem die volgende twee wedstrijden dan ook doen. Wie nu ingrijpt, krijgt meteen twee nederlagen te verwerken.” Assistent Hedwiges Maduro zal voorlopig de eer op zich nemen als interim-coach. volgende week donderdag wacht Albion tegen Brighton & Hove en zondag gaat koploper PSV op bezoek in de Johan Cruijff Arena.

hoopt Ajax Jan van ‘t Schip om op korte termijn tot het einde van het seizoen te worden aangesteld als interim-coach. Aanvankelijk zou de oud-Ajacied een functie in het technische hart gaan vervullen.

Schema Eredivisie seizoen 2023-2024
kijk hier het volledige eredivisieprogramma voor het seizoen 2023-2024, inclusief alle resultaten. Kijk naar hier de ranglijst.

Programma eredivisie


Stand eredivisie


Luister hier naar al onze voetbalpodcastsBekijk hier alle video’s over het Nederlandse voetbal

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *