Maurice Steijn vertrekt na slechtste seizoenstart ooit bij Ajax, John van ‘t Schip moet interim-opvolger worden | Nederlands voetbal

[ad_1]

met filmpjeDe 4-3 nederlaag Ajax-coach Maurice Steijn overleed tijdens een bezoek aan Utrecht. De Haagse trainer vertrok in goed overleg na twee maanden zonder winst. De Amsterdammers bezet de beschamende zeventiende plaats in de Eredivisie. Ajax zal John van ‘t Schip vragen hem tot het einde van het seizoen op te volgen.

Van ‘t Schip had onlangs overeenstemming bereikt met Ajax om vanaf 1 november een positie in het technische hart te bekleden, maar de kans is groot dat hij niet op kantoor maar op het veld gaat werken. Van ‘t Schip was van 2019 tot en met 2021 bondscoach van Griekenland en werkte eerder als hoofdtrainer bij onder meer PEC Zwolle en het Australische Melbourne City.

Steijn reageerde op zijn vertrek op de clubwebsite van Ajax. “Vanochtend had ik een gesprek met de directie en aan het einde van de middag ontmoetten we elkaar weer”, vertelt hij. “Wij kwamen tot de conclusie dat dit het beste is voor Ajax, al vind ik het enorm jammer.

Lees ook
• Van der Vaart: ‘Ontslag van Steijn helpt niets’

“Iedereen die mij kent, weet dat ik er alles aan heb gedaan om Ajax terug te brengen naar waar deze club thuishoort. Maar dat is mij niet gelukt. Ik wil graag de supporters en de mensen met wie ik hier heb samengewerkt bedanken en ik hoop dat Ajax zal spoedig de opwaartse weg inslaan.”

Van Halst

Interim algemeen directeur Jan van Halst: “We hebben de afgelopen maanden heel intensief en professioneel samengewerkt, maar de sportieve resultaten en de ontwikkeling van het team bleven achter. Daarom zaten we vandaag weer rond de tafel. Maurice zelf heeft dat nu ook aangegeven “Hij twijfelt of hij nog wel de juiste man op de juiste plek is. Samen zijn we toen tot de conclusie gekomen dat het beter is om uit elkaar te gaan. Hedwiges Maduro zal voorlopig de eer op zich nemen.”

Lees ook
De druk op Maurice Steijn was bij Ajax vrijwel onhoudbaar geworden. In een mening Verslaggever Sjoerd Mossou schrijft waarom de Haagse trainer volgens de maatstaf van een moderne toptrainer amper één voldoende scoort.

Steijn werd afgelopen zomer aangesteld als hoofdtrainer van Ajax, maar slaagde er niet in zijn ploeg op gang te krijgen. Nadat technisch directeur Sven Mislintat moest aftreden, is nu ook Steijn ontslagen. Aanstaande donderdag speelt Ajax tegen Brighton & Hove Albion in de Europa League. Zondag staat de topper tegen PSV op het programma.

Rafael van der Vaart had het aan Maurice Steijn gegund:

Geef vijf punten door

Ajax won de eerste Premier League-wedstrijd met 4-1 van Heracles en won met dezelfde scores van Loedogorets in de voorronde van de Europa League, maar wist in de overige negen wedstrijden niet te winnen. Ajax zakte daardoor naar de zeventiende plaats in de Eredivisie. Ajax, dat twee wedstrijden minder heeft gespeeld, heeft slechts vijf punten verzameld. Dat is er één meer dan het uiteindelijke resultaat van FC Volendam. Het betekende voor Ajax de slechtste competitiestart ooit.

Lees ook
• Ajax bevestigt: Danny Blind keert terug naar de club

Het was de eerste keer dat Steijn bij een topclub werkte. De 49-jarige coach stond eerder aan het roer van ADO Den Haag, VVV-Venlo, NAC Breda en Sparta. Laatstgenoemde club loodste hij vorig seizoen naar de zesde plaats in de Premier League. Steijn was in het buitenland actief met Al-Wahda uit Abu Dhabi.

Opmerking vindt u onderaan dit artikel. Alleen opmerkingen voorzien van een voor-en achternaam zijn geplaatst. Dat doen we omdat we een debat willen met mensen die staan ​​voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam aan verbinden. Iedereen die zijn of haar naam nog moet invoeren, kan dit doen door rechtsboven op onze site op ‘Inloggen’ te klikken.

Programma eredivisie


Stand eredivisie


Luister hier naar al onze voetbalpodcastsBekijk hier alle video’s over het Nederlandse voetbal

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *