Groningen Airport Eelde gaat samenwerken met Schiphol en krijgt meer vluchten

[ad_1]

Groningen Airport Eelde en Schiphol hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De luchthaven van Amsterdam helpt GAE met de verwerving van vluchten en de ontwikkeling van bijna 15 hectare bedrijventerrein.

De luchthaven in Eelde zoekt al enige tijd toenadering tot Schiphol, dat vanwege milieuregelgeving kampt met beperkte luchthavencapaciteit en niet meer alle vluchten kan accommoderen. “Deze klanten kunnen nu ook bij ons terecht”, zegt luchthavendirecteur Meiltje de Groot.

Meer vluchten

Schiphol gaat GAE helpen met het ontwikkelen van routes en het verwerven van vluchten. “Door dezelfde systemen te gebruiken en intensiever samen te werken, kunnen we de luchthavencapaciteit beter benutten.”

De Groot verwacht meer vluchten van en naar Eelde. “Niet alleen vakantievluchten, maar ook eenmalige charters voor voetbalwedstrijden of bedrijven.”

Ook zal de luchtvaartgigant meedenken over de inrichting van het bedrijvenpark bij GAE. “Schiphol heeft veel ervaring met vastgoed”, zegt De Groot. “Dat zijn dus al twee concrete zaken.”

De verdere samenwerking zal verder worden uitgewerkt. “Zoals gedeputeerde Henk Jumelet zei: we lopen eerst samen een rondje door het park. Dan zien we wel hoe het ons bevalt.”

Verbinding Schiphol Group

Of GAE nog steeds onderdeel wil worden van de Schiphol Group wil De Groot niet bevestigen, aangezien de overige vijf luchthavens van nationaal belang zijn. “Misschien is deze samenwerking nog belangrijker dan deel uitmaken van de groep. Wij kunnen er direct mee aan de slag. Zo helpt Schiphol ons om GAE sterker en winstgevender te maken.”

De ervaring en kennis die Eelde heeft opgedaan met duurzame luchtvaart kan ook voor Schiphol interessant zijn, zegt De Groot. “We gaan samen kijken wat er nog meer mogelijk is.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *