Van Bergen, Valente, Postema, Schreuders, Blokzijl: de jeugd moet FC Groningen door de eredivisie loodsen | Voetbal

[ad_1]

De Eredivisieclubs zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe Eredivisieseizoen. In aanloop naar de start op 9 augustus meet deze site alle clubs. Hoe staat FC Groningen ervoor op de transfermarkt, wat is de doelstelling en op welke speler moet je letten?

1. Heeft FC Groningen al toegeslagen op de transfermarkt?

De kersverse algemeen directeur Frank van Mosselveld had niet durven voorspellen dat Etienne Vaessen hem zou opvolgen van RKC. De doelman genoot een transfervrije status en kon zelf de clubs kiezen, maar tekende mede dankzij de inzet van Van Mosselveld bij FC Groningen. Normaal gesproken staat Vaessen op 9 augustus bij de seizoensopening tegen NAC op doel.

Concurrent Hidde Jurjus zit dan op de bank of kijkt verder weg. De IJslander Brynjolfur Willumsson (Kristiansund BK uit Noorwegen) moet net als Thijs Oosting (Willem II) de Groningse aanval van nieuwe impulsen voorzien. Hij is de broer van Go Ahead Eagles-smaakmaker Willum Thór Willumsson. Verdediger Finn Stam, die van AZ wordt gehuurd, is de vierde nieuwkomer in de gepromoveerde selectie van trainer Dick Lukkien.

2. Wat is het hoofddoel voor het nieuwe seizoen?

FC Groningen kan leven met een saai seizoen midden in de Eredivisie. Alles is in ieder geval beter dan het dramatische degradatiejaar. Wat dat betreft is de club toe aan rust en stabiliteit, ook omdat de maanden in de Keuken Kampioen Divisie voor de nodige stress en onzekerheid hebben gezorgd.

Lees ook
De zin en onzin van trainingskampen: waarom vliegen als je ook naar Wageningen kunt?

De Groningers zullen waarschijnlijk niet direct op hun eigen trompet blazen als ze een doelstelling bekendmaken. De play-offs voor Europees voetbal, waar de club normaal gesproken thuishoort, lijken vooralsnog een brug te ver. Ten eerste vinden ze dat ze hun positie moeten behouden. Daarmee gaan ze door op de weg die ze vorig seizoen zijn ingeslagen: jonge, fitte en regionale spelers die negentig minuten lang keihard voor de club rennen.

3. Naar welke speler kunnen de fans uitkijken?

Toen Thom van Bergen (20) voor het eerst in het eerste elftal kwam, zagen velen het niet in hem. Maar aan het eind van vorig seizoen trok Van Bergen FC Groningen erdoorheen. De kleine aanvaller is een goede kopbalspeler en geeft verdedigers van de tegenstander geen moment rust bij het achtervolgen.

De Euroborg kijkt met bovengemiddelde interesse naar de verdere ontwikkeling van talent in de Eredivisie. Dat geldt ook voor Luciano Valente (20), Romano Postema (22), Jorg Schreuders (19) en Thijmen Blokzijl (19).

De overige Eredivisieclubs volgen de komende dagen ook op deze site.

Lees ook
Sportkalender 2024 | We kunnen dit jaar uitkijken naar deze prachtige evenementen

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *