Parkeren in Sneek en Bolsward wordt 20 procent duurder. Terreinen in Sneek krijgen nieuwe bewegwijzering

[ad_1]

De parkeertarieven in Sneek en Bolsward gaan met 20 procent omhoog. Vanaf 12.00 uur wordt ook op zondag betaald parkeren ingevoerd.

Burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân zullen dit voorstel in november aan de gemeenteraad voorleggen. Als zij akkoord gaat, gaan de nieuwe tarieven in 2024 in. De gemeente heeft het parkeerbeleid uit 2018 geëvalueerd en constateert dat de inkomsten lager zijn dan de uitgaven.

Ook Súdwest-Fryslân wil munten afschaffen. Betalen kan straks alleen nog met een pinpas of parkeerapp. Het eerste halfuur parkeren blijft overal gratis, net als de eerste 24 uur in parkeergarages. Op verzoek van ondernemers krijgen de garages en parkeerterreinen in Sneek andere aanduidingen op de borden.

Waterpoortgarage

Parkeergarage Veemarktplein krijgt de naam P West Theater, garage Boschplein wordt P Zuid Waterpoort en heet Waterpoortgarage, het Normandiaplein krijgt de toevoeging P Oost en de noordelijke parkeergarage wordt P Noord Bolswarderpoort. Het nieuw geopende parkeerterrein aan de Kanaalstraat krijgt de naam Station.

Uit de evaluatie blijkt dat het parkeerbeleid met een 8 wordt beoordeeld. Er is meer aandacht nodig voor de handhaving en er wordt gevraagd om betere bewegwijzering. De gratis parkeerplaatsen op loopafstand van de centra worden sinds 2018 beter benut, er blijken voldoende parkeerplaatsen te zijn en het parkeren werkt vrijwel volledig digitaal.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *