Esteban Ocon vervolgt Formule 1-carrière bij Haas: ‘Ambitieus team, ze hebben indruk op mij gemaakt’ | Formule 1

[ad_1]

Eerder deze maand heeft Haas een contract afgesloten de komst van Oliver Bearmaneen 19-jarige Brit die eerder dit seizoen zijn Formule 1-debuut maakte tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië, als vervanger van Carlos Sainz en als zevende eindigde.

Haas maakt sinds 2016 deel uit van de Formule 1, maar heeft tot nu toe nog geen race gewonnen. Eerder kondigde het team al het vertrek aan van de Deense coureur Kevin Magnussen, terwijl zijn Duitse teamgenoot Nico Hulkenberg naar Sauber verhuist.

“Ik ga me aansluiten bij een zeer ambitieus raceteam, waarvan de spirit, werkethiek en onmiskenbare opwaartse lijn echt indruk op mij hebben gemaakt”, aldus Ocon, die in 2021 zijn enige Formule 1-race tot nu toe won voor Alpine.

Haas kijkt ernaar uit om met Ocon te werken, zegt Haas teambaas Ayao Komatsu. “Ik ken zijn talenten natuurlijk al lang en onze persoonlijke geschiedenis gaat terug tot Estebans eerste race in een Formule 1-auto. Ik was die dag zijn race-engineer bij Lotus. Zijn ervaring zal erg nuttig voor ons zijn. We vinden het belangrijk om een ​​ervaren coureur naast Oliver te hebben.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *