Auto kwijt in buitenlandse parkeergarage? Probeer dan dit eens | Auto

[ad_1]

Je autosleutel tegen je hoofd houden voor meer bereik: het werkt echt en is best handig als je je auto kwijt bent in een drukke parkeergarage in het buitenland. Maar waarom is dat?

De truc werkt echt omdat je hoofd het signaal van de afstandsbediening versterkt. Volgens professor Roger Bowley van de Universiteit van Nottingham komt dit doordat je hoofd voor 80 procent uit water bestaat. Dat water versterkt de elektromagnetische golven van je sleutel, legt hij uit in een video op de Youtube kanaal van de universiteit.

Het elektromagnetische veld zorgt ervoor dat de watermoleculen met een positieve lading de ene kant op gaan en de negatieve deeltjes de andere kant op. Dit fenomeen heet ‘oscillatie’ en hierdoor kunnen de elektromagnetische golven verder reizen via je hoofd dan via de sleutel alleen.

Fles water

Volgens Bowley is het een perfecte methode om je auto te vinden als je bijvoorbeeld niet meer weet waar je hem hebt geparkeerd op een grote parkeerplaats of in een parkeergarage. Het werkt ook als je je autosleutel tegen een fles water houdt, maar je hebt niet altijd een fles water bij je, maar wel je hoofd. Er is één kanttekening: het werkt alleen met sleutels die gebruikmaken van radiogolven. Het werkt niet met sleutels die werken met een infraroodsysteem.

Diefstal van auto zonder sleutel

De straling van de afstandsbediening heeft ook een keerzijde. Steeds meer auto’s worden gestolen door goed voorbereide dieven, die met geavanceerde apparatuur de sleutels kunnen uitlezen. Hierdoor kunnen ze binnen enkele minuten de auto ontgrendelen en wegrijden zonder sporen van inbraak achter te laten. Slechts enkele auto’s zijn tegenwoordig voldoende beveiligd tegen sleutelloze diefstal.

Door onze collega’s van AutoWeekeen onafhankelijk platform voor autoliefhebbers en -kopers.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *