Australische surfer van wie been werd afgebeten door haai wil ‘snel het water weer in’: ‘Fuck die haai’ | Bizar

[ad_1]

Je zou de 23-jarige Australische surfer Kai McKenzie op zijn zachtst gezegd onverschrokken kunnen noemen. Niet lang nadat zijn been door een haai werd afgebeten, zegt hij dat hij al van plan is om zo snel mogelijk weer het water in te gaan.

En toch is de jonge atleet een waargebeurd verhaal Kaken heeft meegemaakt. Vijf dagen geleden was hij aan het surfen op Noordkust strand aan de noordkust van de staat New South Wales in Australië toen hij werd aangevallen door een haai. Volgens zijn eigen beschrijving, onder andere, was het een witte haai van minstens drie meter lang.

McKenzie wist de aanval op wonderbaarlijke wijze af te weren en overleefde, maar een deel van zijn been werd afgebeten. Het spoelde korte tijd later aan op het strand. Omstanders legden het been onmiddellijk in ijs. McKenzie en het been werden per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, meldden verschillende Australische en internationale media. Het is onduidelijk of McKenzie’s been weer is vastgezet.

Hondenriem

Wat nog opmerkelijker is, is dat McKenzie werd gered door een politieagent die toevallig op het strand was in zijn vrije tijd. Hij bond McKenzie’s been vast met een hondenriem, om te voorkomen dat de atleet doodbloedde.

McKenzie ligt nog steeds in het ziekenhuis en plaatste gisteravond (Nederlandse tijd) een bericht en een foto van zichzelf en zijn vriendin waarin hij ‘de legendes’ bedankt die hem hebben gered.

“Een paar dagen geleden had ik een gekke haaienaanval (de grootste haai die ik ooit heb gezien) die me de stuipen op het lijf joeg. Maar voor alle legendes, voor iedereen, al jullie steun betekent de wereld voor mij. Het is zo gaaf om te zien dat zoveel mooie mensen mij steunen. Er zijn zoveel berichten om op te reageren, maar ik wilde iedereen gewoon enorm bedanken.” Er is ook een crowdfundingcampagne gestart om geld in te zamelen.

De surfer zegt ook: “Ik kan je nu vertellen dat als je mijn persoonlijkheid kent, dit niets betekent. Ik ben zo weer terug in dat water! Fuck die grote haai!” Vervolgens bedankt hij de man die zijn leven heeft gered.


[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *