Olympisch vuur, dat eigenlijk water is, gaat open voor bezoekers

[ad_1]

De Olympische vlam is gebaseerd op de oude Griekse traditie van een heilig vuur. De vlam komt nog steeds uit Olympia. Vrijdagavond werd na een lange estafette de vuurschaal aangestoken. Bij deze Spelen hangt hij onder een ballon, die elke dag bij zonsondergang de lucht in wordt gelaten en tot 02:00 uur ‘s nachts op een hoogte van 60 meter zweeft.

De 30 meter hoge en 7 meter brede vuurschaal staat overdag op de grond in de Tuilerieën. Vanaf dezelfde plek steeg in 1783 de eerste waterstofballon met passagiers op. Het ontwerp van de Olympische vuurschaal is een eerbetoon aan die beroemde vlucht van Jacques Charles en Nicolas-Louis Robert, maar ook aan de eerste heteluchtballon van de gebroeders Montgolfier. Ook hun ballon was tien dagen voor de waterstofballon met passagiers opgestegen. Voor zover we weten, was dat de eerste keer dat mensen vlogen.

Het vuur dat bezoekers overdag kunnen zien, is eigenlijk watermist met daaronder ledlampjes. Het is dus een duurzaam vuur dat geen brandstof nodig heeft, aldus de organisatie. Het volledig elektrische vuur wordt gesponsord door het staatsenergiebedrijf. Het is ontworpen om warmte af te geven. Tijdens de spelen kunnen 10.000 mensen per dag het olympische vuur bezoeken.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *