Webwinkel wil fysieke drogisterij openen in Poiesz winkelpand Koudum

[ad_1]

De groeiende online winkel ParfumDeo.nl uit Koudum wil een drogisterij openen in het Poiesz-pand aan de Hoofdstraat in het dorp. Directeur Jan Droogsma heeft verkennende gesprekken gehad met de groothandel uit Sneek. Hij staat echter in de wacht, nu de verhuizing van de Poiesz naar het terrein aan de Tjalke van der Walstraat nog niet helemaal zeker is.

Vanuit de dorpskern komen protesten tegen de maatregel, omdat gevreesd wordt dat het vertrek van de supermarkt het winkelhart zal doodbloeden.

Meer vierkante meters

Deze zomer werd op het gemeentehuis in Sneek een door 2.500 mensen ondertekende petitie aangeboden. Het roept de gemeente op om de verhuizing van Poiesz tegen te houden en te kijken naar alternatieven. Rondom het gebouw in het centrum zou meer ruimte gecreëerd kunnen worden voor uitbreiding van de Poiesz.

Voordat er duidelijkheid komt vanuit het gemeentehuis, zal het januari zijn, schat Droogsma. ParfumDeo.nl is inmiddels gevestigd in een pand aan de Symkewal, maar die ruimte is te klein voor het snelgroeiende bedrijf dat een assortiment van ruim 50.000 producten aanbiedt. “We hoeven niet in een ruimte van 1.200 vierkante meter te zitten, dat is ruim 6.000 meter zoveel als wij hebben”, zegt directeur Jan Droogsma, die verwacht op de nieuwe locatie te kunnen doorgroeien tot een bedrijf met een honderd medewerkers. Nu zijn het er ruim vijftig.

Bestellingen ophalen

Het bedrijf verkoopt drogisterij- en gezondheidsproducten in Nederland en België en wil verder uitbreiden naar de Europese markt. De online drogisterij kan deze groei in de grote etalage realiseren. Volgens Droogsma blijft de winkelpui voor onrust zorgen in de dorpskern. Vooral omdat hij daar, naast de online winkel, ook een fysieke drogisterij wil vestigen.

“De stoep aan de Hoofdstraat gloeit als iepen. En wij kunnen je in ieder geval helpen met je bestellingen van UPS, DHL, DHL Express, Homerr, Mondial, DPD en GLS”, vat Droogsma samen. “Als je merkt dat het niet zo is.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *