LIVE Olympische Spelen | Handbalsters verpulveren Spanje, zwemmer Kamminga lag uren wakker na misgelopen medaille | Olympische Spelen

[ad_1]

15:09

Arno Kamminga sliep slecht na het missen van de medaille

Arno Kamminga heeft het zwaar te verduren gehad na het mislopen van een olympische medaille op de 100 meter schoolslag in Parijs. De zilverenmedaillewinnaar in Tokio moest zondag in de finale genoegen nemen met de zesde plaats. “Ik was tot 5 uur ‘s ochtends wakker Als dit niets voor je doet, dan weet ik niet wat je hier doet“, zei Kamminga dinsdag nadat ze de halve finales van de dubbele afstand had bereikt.

“Het was even balen, maar daarna ging de knop snel om. Want je moet doorgaan. Maar dat is ook zo als je wint. In dat opzicht is winnen soms bijna moeilijker dan verliezen”, aldus de Katwijker, die drie jaar geleden ook olympisch zilver won op de 200 school.

Kamminga is sinds zijn burn-out na de Spelen van Tokio nog niet in de buurt gekomen van zijn persoonlijk record van 2020 (2.06.85). Het bereiken van de finale woensdagavond wordt dus een grote uitdaging.

Zijn trainingspartner en landgenoot Caspar Corbeau was nog ‘een paar uur’ teleurgesteld na zijn laatste plaats in de finale van de 100 meter schoolslag. “Maar je moet het in perspectief plaatsen. Ik hoorde eigenlijk niet eens in de finale op basis van mijn tijden. Dus ik zie het nu als motivatie.”

15:02

Handbal: Nederland pakt ruime voorsprong

Nederland loopt steeds verder weg van Spanje. De handbalsters hebben inmiddels een gat van zeven punten: 20-13. Ze zijn na drie gespeelde wedstrijden hard op weg naar een tweede overwinning in de groepsfase. De overwinningen zijn nodig om een ​​betere uitgangspositie te krijgen voor de knock-outfase.

Dione Housheer schiet op doel.

Dione Housheer schiet op doel. © REUTERS

14:42

Kamminga en Corbeau maken zich geen zorgen over corona

Arno Kamminga en Caspar Corbeau maken zich geen zorgen over de coronabesmetting van hun Britse collega Adam Peaty heeft geleden. De viervoudig Olympisch kampioen testte maandagochtend positief, uren nadat hij Olympisch zilver had gewonnen op de 100 meter schoolslag in Parijs. In die finale werden Kamminga en Corbeau zesde en achtste.

De twee Nederlanders gaven aan voorzichtig te zijn geweest in hun contact met andere atleten door een mondkapje te dragen. “Bovendien wil ik me niet druk maken om dingen waar ik toch geen controle over heb”, aldus de in Amerika geboren Corbeau nadat hij de halve finales van de 200 meter schoolslag had bereikt.

Volgens de specialist en winnaar van WK-zilver in het nummer hoeft Peaty’s coronabesmetting niet eens een nadeel te zijn geweest. Corbeau: “Ik heb ook wedstrijden gehad waarbij ik koorts had en het nauwelijks aankon, maar toen zwom ik een van mijn beste tijden ooit. Ik heb dat ook van veel anderen gehoord. Als je dat gevoel kunt uitschakelen en je kunt focussen op wat je wel kunt, dan komt het goed.”

14:26

Handbal: Nederland maakt voor het eerst kleine voorsprong

Nederland en Spanje zijn in een spannende strijd verwikkeld. Het is lang aan elkaar gewaagd in Arena Paris-Sud, maar 8 minuten voor rust slaan de Nederlanders een gat. Estevana Polman maakt de stand 12-10, terwijl Spanje één speler minder heeft na een strafschop voor Lara Gonzalez.

14:14

Handbal: Nederland – Spanje

De Nederlandse handbalsters nemen voor het eerst de leiding tegen Spanje. Estevana Polman staat het nu 7-6, terwijl Nederland in de openingsfase nog met 1-3 achterstond.

14:10

Hockey: Groot-Brittannië – Nederland

Thijs van Dam verdubbelt de voorsprong voor Oranje in het vierde kwart. Een derde overwinning in de groepsfase lijkt zeker: 0-2.

Thijs van Dam (links).

Thijs van Dam (links). © ANP / EPA

14:07

Handbal: Nederland – Spanje

De Nederlandse handbalsters beginnen niet goed tegen Spanje, dat al twee keer heeft verloren op deze Spelen. Ze staan ​​met 4-2 achter.

13:56

Hockey: Groot-Brittannië – Nederland

De Nederlandse hockeyers nemen in de tweede helft van de groepswedstrijd tegen Engeland de leiding met een prachtig schot Floris Wortelboer. Stand: 0-1.

13:49

Replicatie van het scenario van Seoul 1988?

Nu Nederland al vier dagen wordt beroofd van medailles, dreigt een Seoul-scenario. Bij de Zomerspelen 1988 het duurde vijf dagen voordat TeamNL de eerste plaats veroverde. Morgen roeit Nederland in Parijs meerdere strijkijzers in het vuur.

13:34

Kamminga en Corbeau naar halve finales 200 meter school

Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben zich gekwalificeerd voor de halve finales van de dubbele afstand, minder dan twee dagen nadat ze een Olympische medaille op de 100 meter schoolslag misliepen. De in Amerika geboren Corbeau, winnaar van het zilver op het WK in februari, zwom de vierde keer in Parijs (2.09.78). Kamminga, die in Tokio zilver won op de Olympische Spelen, eindigde als twaalfde (2.10.53). De Zuid-Koreaanse Cho Sung Jae was de snelste in 2.09.45. De Franse publiekslieveling Leon Marchand zwom de derde tijd (2.09.55) onder aanmoediging van duizenden mensen op de bijna uitverkochte tribunes.

13:28

Hockey: Geen doelpunten voor Groot-Brittannië – Nederland

Het is rust in de derde groepswedstrijd tussen Groot-Brittannië en Nederland. Geen doelpunten in de eerste helft. Geen van beide landen heeft grote kansen gehad. Er waren een aantal strafcorners, waaronder vijf voor de Nederlanders, maar ook die leverden geen doelpunt op. Score in het broeierige Parijs: 0-0.

Joep de Mol op de rug van Jack Waller.

Joep de Mol op de rug van Jack Waller. © AFP

13:12

Steenbergen door naar halve finale 100m vrije slag

Wereldkampioene Marrit Steenbergen heeft zich als vierde geplaatst voor de halve finales van de Olympische Spelen op de 100 meter vrije slag. Ze zwom 53.22 in de series van het koninklijke evenement in Parijs. De Zweedse wereldrecordhoudster Sarah Sjöström was de snelste in 52,99.

Steenbergen geldt niet als grote favoriet voor goud op de 100 meter vrije slag, maar is wel een medaillekandidaat. Toen ze in februari in Doha haar wereldtitel won, waren Sjöström en voormalig wereldkampioen Mollie O’Callaghan uit Australië onder de afwezigen.

ANP

© ANP

13:10

Frank de Wit ook uitgeschakeld

TeamNL slaagt er vandaag nog steeds niet in om de hatelijke nul te halen na de uitschakeling van judoka Frank de Wit. Hij verloor in de achtste finales van Somon Makhmadbekov uit Tadzjikistan. Hij en wereldkampioen Joanne van Lieshout waren de enige kanshebbers op een medaille. Maar ze konden de verwachtingen niet waarmaken.

Frank de Wit tijdens zijn wedstrijd.

Frank de Wit tijdens zijn wedstrijd. © ANP

12:40

Derde groepswedstrijd hockeyers

Joep de Mol keert terug in de selectie van Jeroen Delmée. De verdediger van Oranje miste de wedstrijden tegen Zuid-Afrika (5-3) en Frankrijk (4-0) vanwege ziekte. Nu keert hij terug en neemt Thijmen Reyenga weer plaats op de tribune.

De derde groepswedstrijd tegen Groot-Brittannië begint om 12.45 uur.


12:27

Reactie van Garmt Zijlstra, bondscoach Joanne van Lieshout

Joanne van Lieshout verscheen zelf niet voor de camera van de NOS vanwege ‘migraineachtige klachten’. Haar bondscoach Garmt Zijlstra sprak met de pers. ,,Ze heeft hoofdpijn en vlekken. Dat heb ik nog nooit eerder bij haar meegemaakt, ook al weten we dat ze diabetes heeft“, aldus Zijlstra. “Wat er precies misging op de mat, kan ik niet echt zeggen, want de gezondheid van Joanne is het allerbelangrijkste. Ik wilde haar zo snel mogelijk naar de medische post brengen.”

Hij sprak van een teleurstelling“Het is heel jammer dat dit is gebeurd, een teleurstelling voor Joanne persoonlijk. Dit hoort bij onze sport. Je kunt een goede judoka zijn en toch verliezen,” aldus Zijlstra.

“Er was vanaf het begin een uitdaging. Dat wisten we. Maar Joanne ging er goed mee om, maar één moment van ontspanning kan funest zijn.” Zijlstra doelde op de waza-ari 12 seconden voor het einde.

Had dat iets te maken met de straf die Van Lieshout en Jisu Kim tegelijkertijd kregen? “Dat vind ik lastig om te zeggen. Joanne heeft het been van haar tegenstander overstrekt en dat mag niet.”


12:18

Sean Niewold

“Ik had gehoopt iets sneller te gaan, maar ik ben een ervaring rijker”, vertelde Sean Niewold na zijn race aan de NOS. “Het is zeldzaam dat je zoveel mensen ziet. Het is geweldig om dit mee te maken. Ik wist wat ik kon verwachten, maar om daar zelf voor al die mensen te staan, was echt geweldig.”

Niewold zwom voor het eerst een groot toernooi en ook voor het eerst de lange baanUiteindelijk eindigde hij als 23e, iets meer dan vier tienden verwijderd van de laatste zestien. Met een persoonlijk record van 48,14 kwalificeerde hij zich pas vorige maand voor de Spelen.

ANP

© ANP

12:07

Olympisch toernooi van start voor Dinja van Liere

Dinja van Liere zoekt in Parijs revanche met haar paard Hermès. Drie jaar geleden was ze er niet bij op de Spelen in Tokio door een administratieve fout. Nu wel. De dressuuramazone begint aan haar olympisch toernooi. Ze krijgt een score van 77.764 voor haar oefening en staat voorlopig tweede.

REUTERS

© REUTERS

12:00

Geen finale voor vier-zonder

Geen finale voor Guus Mollee, Nelson Ritsema, Eli Brouwer en Rik Rienkers kregen een tweede kans om de finale te bereiken. Ze moesten bij de beste twee eindigen. Dat lukte het viertal niet. De Nederlanders werden vierde en zagen hun kansen op een medaille in rook opgaan. Italië en Roemenië pakten dat ticket voor de finale.

AP

© AP



[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *