Zeker 22 doden en tientallen gewonden bij schietpartij in Amerikaanse plaats Lewiston

[ad_1]

In de stad Lewiston in de Amerikaanse staat Maine zijn woensdag zeker 22 mensen om het leven gekomen en vijftig tot zestig mensen gewond geraakt bij schietpartijen op verschillende locaties, meldt persbureau Reuters. Volgens lokale media werd er op zeker drie verschillende plekken in de stad geschoten. De politie spreekt zonder verdere details over een mannelijke dader. Hij is nog niet gepakt.

Op foto’s vrijgegeven door de politie is te zien dat de schutter rondloopt met een semi-automatisch wapen. De politie doet een beroep op inwoners van Lewiston op X, voorheen Twitter binnen blijven met de deuren op slot.

Lewiston is de tweede grootste stad van Maine en heeft ongeveer 36.000 inwoners. Burgemeester Carl Sheline zegt naar CNN dat zijn ‘hart gebroken is’ door de dodelijke schietpartijen en dat iedereen nu ‘veiligheid op de eerste plaats moet stellen’.

Het Witte Huis zegt dat president Joe Biden op de hoogte is gesteld van de situatie. De laatste keer dat bij een schietpartij in de VS ruim twintig mensen om het leven kwamen, was in mei 2022, toen een man negentien kinderen en twee leraren doodschoot op een school in de stad Uvalde, Texas.

Dit bericht wordt voortdurend bijgewerkt…



[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *