In deze gemeenten is de kans dat je geflitst wordt gemiddeld het grootst | Auto

[ad_1]

De dichtheid van het aantal flitsers in Nederland is niet gelijkmatig verdeeld. Door te kijken naar het aantal flitsers per 1.000 kilometer kon worden onderzocht wat de gemiddelde pakkans is van een flitser in de twintig grootste gemeenten van Nederland.

In een aantal Nederlandse gemeenten is de kans op een snelheidsovertreding aanzienlijk groter dan gemiddeld. Om te onderzoeken in welke gemeenten je de grootste kans hebt om geflitst te worden, heeft juridisch dienstverlener Goldstein Legal het aantal vaste en mobiele flitsers in de twintig grootste gemeenten van Nederland gecombineerd met de weglengte. Zo konden ze de ‘flitsersdichtheid’ per gemeente onderzoeken.

Landelijk gemiddelde: 11,6 flitsers per 1000 kilometer

Volgens het onderzoek beschikken de geanalyseerde gemeenten over gemiddeld 11,6 vaste flitsers en één mobiele flitser. Landelijk staan ​​gemiddeld de meeste flitsers in Den Haag en Rotterdam, waar automobilisten dagelijks op 22 locaties kunnen worden gecontroleerd. Alleen in Nijmegen en Eindhoven staan ​​ook zeker twintig vaste en mobiele snelheids- en roodlichtcontroles.

Grootste kans om geflitst te worden in Haarlem

“Vooral opvallend is het aantal flitspalen in Nijmegen”, zegt Jude Leistra, projectmanager bij Goldenstein Legal. “Deze gemeente is aanzienlijk kleiner dan gemeenten als Rotterdam, Den Haag of Eindhoven. Nijmegen heeft gemiddeld zelfs de op één na hoogste flitspaaldichtheid van Nederland. Er zijn 30,12 flitsers per 1000 kilometer weg. Alleen in Haarlem (31,25) ligt dit bedrag nog hoger. Dat betekent dat Haarlem, gemeten naar de bestaande weglengte, bijvoorbeeld twaalf keer meer heeft dan Zoetermeer.”

Amersfoort, Eindhoven en Den Bosch ook in de top 5

De top vijf van Nederlandse gemeenten met de hoogste snelheidscameradichtheid wordt gecompleteerd door Amersfoort (25), Eindhoven (19,63) en ‘s-Hertogenbosch (19,59). Van de drie Nederlandse gemeenten met ruim 500.000 inwoners komt alleen Den Haag (19,18) boven het landelijk gemiddelde van 12,39 mobiele en vaste flitsers per 1000 kilometer uit. In Rotterdam zijn er 10,84 roodlicht- en snelheidscontroles per 1000 kilometer weg. Alleen Enschede (5,99), Breda (5,74), Apeldoorn (3,13) en Zoetermeer (2,46) hebben relatief minder flitsers dan Amsterdam (6,80).

Gemiddeld aantal vaste en mobiele flitsers per 1000 kilometer

5 ‘s-Hertogenbosch 19.59

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *