Voetballer (16) die in elkaar zakte tijdens training is overleden: ‘Thabet was erg geliefd binnen de ploeg’ | Buitenland

[ad_1]

De 16-jarige voetballer van de Belgische voetbalclub Ham United die woensdagavond tijdens de training onverwachts in elkaar zakte, is overleden. Thabet volgde zijn opleiding aan het Don Bosco College in Hechtel-Eksel. “Hij was een uitzonderlijk getalenteerde jonge voetballer, een rustige en vriendelijke jongen”, aldus zijn voetbalclub.

De U21-spelers van THES Sport (Tessenderlo) en Ham United trainen wekelijks samen op de terreinen van THES Sport en het is daar dat de 16-jarige speler woensdag rond 20:15 in elkaar zakte. “Zonder zichtbare oorzaak”, legt Marc Lievens, verantwoordelijke voor de jeugd bij THES Sport, uit. De jongen werd in eerste instantie gereanimeerd door trainer en ambulancier Wesley Claes, maar werd later in kritieke toestand overgebracht naar het Jessaziekenhuis in Hasselt.

“De Ham-trainers belden ons met de melding dat een van hun spelers op de grond lag. Ik ging erheen en zag dat het niet goed met hem ging. Hij snakte naar adem, werd bleek en ineens was er geen pols meer. In slechts tien seconden”, zucht Claes. “Ik heb hem op zijn rug gelegd en toen ben ik begonnen met reanimeren.” In de tussentijd belde hij de hulpdiensten. “We hebben hem zo’n twintig tot dertig minuten gereanimeerd, totdat de spoedarts en de verpleegkundige het van ons overnamen”.

Vrijdag meldde een correspondent van Ham United dat de 16-jarige Thabet is overleden.

Zeer populair

Thabet komt uit een familie van Syrische afkomst. Hij woonde in Ham en ging naar school op het Don Bosco College in Hechtel-Eksel. Daar zat hij in het vijfde jaar van de opleiding Wetenschap-Wiskunde. Vrijdag werden zijn klasgenoten opgevangen op school, toen zijn toestand al kritiek was. De school richt nu ook een rouwkamer in waar de leerlingen de komende dagen terecht kunnen.

De jonge voetballer was net begonnen aan zijn zesde seizoen bij de lokale voetbalclub KFC Ham United. “Hij was een uitzonderlijk getalenteerde voetballer”, staat op de website van de club. “Thabet was niet alleen op het veld, maar ook erbuiten een rustige, vriendelijke en aimabele jongen. Hij was erg populair binnen het team. We wensen de familie en nabestaanden veel sterkte.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *