‘In Nederland ga ik dit zeker nog eens maken’

[ad_1]

Dit recept verscheen tijdens onze vakantie aan de Amalfikust en had niet toepasselijker gekund. De streek staat vol met citroenbomen en die stonden ook in de tuin van ons vakantiehuis. Verder zie je overal bij groenteboeren heerlijke kleine courgettes, vaak met de bloemen er nog aan. Het recept bleek niet moeilijk en de smaak was subliem. De keuken in ons huis was verre van compleet uitgerust, maar er was wel een citroenschil. Helaas geen oven, maar walnoten roosteren in een koekenpan lukt ook prima. Het gerecht was mooi in balans. Lekker romig door de gepureerde bonen en de boter, met de citroen (zowel schil als sap) als frisse tegenhanger. En als ondertoon de gefrituurde courgette, die een extra laagje aan het gerecht geeft. Het nootachtige en zoute (door de olijven) van de salsa maakte het geheel af. Ik ga dit zeker nog een keer maken in Nederland. Ik ben benieuwd of het net zo lekker zal smaken als in Italië, met uitzicht op de Tyrreense Zee en aromatische citroenen uit eigen tuin.




[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *