Robin van Persie na afslachting in Alkmaar: ‘Ik loop hier geen trauma van op’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

Robin van Persie gemaakt na de enorme nederlaag van sc Heerenveen bij AZ (9-1) een kalme en rustige indruk. “Dit is zwaar. In je carrière loop je tegen een aantal hobbels aan. Dit was een hele grote hobbel. We halen uit deze wedstrijd een paar leermomenten meer dan normaal”, aldus de hoofdtrainer, die dit seizoen debuteert in de Eredivisie.

Van Persie zei dat zijn spelers deze nederlaag ‘als mannen’ moesten incasseren. “Dit hoort bij voetbal. Ik ben hier niet door getraumatiseerd en mijn spelers ook niet. Je wilt het beste uit jezelf halen. Dat is vallen en opstaan. Het is nu zaak om dit te incasseren en er nu te zijn, ook hier voor de camera”, aldus de oud-spits, die aangaf zijn speelstijl niet te veranderen.

“Op basis van de eerste helft hadden we gelijk moeten staan. Toen ging het niet zoals we wilden. We hebben geweldig gevoetbald en een paar kansen gehad. Uiteindelijk doe je het gewoon heel goed”, merkte Van Persie op. “Ook als het niet zoals je wilt, met drie doelpunten snel achter elkaar in de tweede helft, is het belangrijk om de dingen te blijven doen die je hebt afgesproken. We blijven ons eigen spel spelen. Daar geloof ik in en daar geloven wij in. Dinsdag is de volgende kans tegen FC Twente.”



Lees ook
Het programma, alle uitslagen en de stand in de eredivisie
• Overzicht | Dit zijn alle zomertransfers in de Eredivisie


Eredivisie programma


Eredivisie-stand


Luister hier naar al onze voetbalpodcasts



Bekijk hier alle video’s over het Nederlandse voetbal

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *