Tv-recensie | Krijg je van sporten en stierenballen eten echt meer testosteron?

[ad_1]

Kindermoord is een misdaad in Amerika. Niet echt een misdaad. leuk weetje om op te vallen tijdens de vrijdagborrel – je kunt alleen maar hopen dat je niemand een oprecht ‘Ik had geen idee!’ ontlokt. Toch voelde de media zich genoodzaakt om dit feit deze week regelmatig te benadrukken. De reden: voormalig president Donald Trump beweerde tijdens het Amerikaanse verkiezingsdebat op dinsdagavond dat Democraten geen probleem zouden hebben met het toestaan ​​van abortus na de geboorte. “Met andere woorden: executeren.” Maar het executeren van kinderen is echt nergens in Amerika de bedoeling, en het staat ook niet op de to-dolijst van Trumps tegenstander Kamala Harris om dat te veranderen, zo meldden de factchecking-secties. Ze werkten overuren om de steeds fantasierijkere verzinsels zo snel mogelijk van een label te voorzien: Onjuist‘ ‘Misleidend‘ ‘Ontbrekende context.

Zo’n live factchecking-sectie zou een mooie aanvulling zijn op het dagelijks leven: er zijn niet genoeg uren in een dag om de informatie die van alle kanten op je afkomt zorgvuldig te controleren. Er is geen hapklare oplossing voor deze informatie-overload, maar PowNed besloot om bij te dragen door het op te nemen in het nieuwe programma Trap er niet in influencer?! (de omroep had blijkbaar nog wat leestekens over) om in te gaan op de beweringen van de social media giganten. In de eerste aflevering die woensdag werd uitgezonden, was het de beurt aan de online ‘mannenwereld’, waar veel jongens te horen krijgen dat je geen echte man bent zonder keiharde biceps, veel geld in cash en een gehoorzaam meisje in je bed.

De ideeën die in deze digitale kringen circuleren, zijn regelmatig in het nieuws gekomen sinds manfluencer Andrew Tate in december 2022 werd gearresteerd op verdenking van mensenhandel en verkrachting. De voormalige kickbokser bleek verontrustend populair onder een jonge fanbase.

In de aflevering stapte Jens van Tricht naar voren als stem van de rede, om de populariteit van figuren als Tate te verklaren en tegelijkertijd expliciet tegen achterhaalde man/vrouw-beelden in te gaan. De oprichter van de organisatie Emancipator (gericht op het betrekken van mannen bij emancipatie) zag dat er “steeds meer jonge mannen zijn die niet zo goed weten wat ze met hun leven en vooral met hun mannelijkheid aan moeten, en die op zoek zijn naar makkelijke antwoorden”. En die makkelijke antwoorden zijn online volop te vinden. Al moet je er wel wat voor opofferen: ‘kennis’ over mannelijkheid wordt duur verkocht in de vorm van talloze cursussen, die onzekere (jonge) mannen aanmoedigen hun testosteronspiegel tot ongekende hoogten te verhogen.

De testikels van de stier

Slecht, maar bekend: inhoudelijk voegde de aflevering weinig toe aan de bestaande berichtgeving en programma’s over het onderwerp. Vormelijk wel. Het was vlot en luchtig, passend bij de doelgroep die je wilt bereiken als je de claims van manfluencers factcheckt. De PowNed-reporters kregen nogal wat van die manfluencers voor de camera. Soms verliep dat soepel, soms met zichtbare tegenzin van beide kanten – de ‘haal-me-hier-uit-blik’ van Filemon Wesselink toen de vrouwenhatende lifecoach Nick Alper bleef herhalen dat je ‘van je hoofd naar je hart’ moet, was op zichzelf al het kijken waard.

Ook PowNed-man Mark Baanders had het zwaar. Twee weken lang volgde hij braaf het advies van testosteroncoach Dennis Emaar op. Hij scheen met een infraroodlamp op zijn intieme delen. Ook liet hij ze zoveel mogelijk met rust (aftrekken is uit de mode in deze nieuwe mannenwereld) en besteedde hij zijn tijd aan sporten en het eten van bull balls. Aan het begin en einde van de rit liet hij zijn testosterongehalte in zijn bloed meten om te kijken of twee weken lijden enig verschil hadden gemaakt. De labuitslagen waren onverbiddelijk. Onjuist.




[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *