Indrukwekkende Danny Noppert met torenhoog gemiddelde naar tweede ronde EK | Sport

[ad_1]

Europees kampioenschap dartsDanny Noppert heeft moeiteloos de tweede ronde van het Europees Dartskampioenschap bereikt. De bevriezing berekende een torenhoog gemiddelde van 106,09, zijn tweede hoogste gemiddelde na één belangrijkeindigde met UK Open-winnaar Andrew Gilding: 6-0.

Nopperts tegenstander Gilding verraste eerder dit jaar door Michael van Gerwen te verslaan in de finale van de UK Open en tegen alle verwachtingen in de UK Open te winnen. Tegen Noppert zat er nooit een verrassing in de lucht. De Nederlander toonde spierkracht door een gemiddelde van ruim boven de honderd (106,09) en een afwerkingspercentage van 75 procent te noteren en geen enkele leg af te staan: 6-0. Het hoogtepunt was een 138 finish.

“Dit was echt goed. Ik wens Andrew geen 6-0 omdat hij een aardige man is, maar het is goed voor mijn eigen gevoel”, zei Noppert na afloop bij Viaplay. “Vanaf die 138 finish had ik het gevoel dat ik alles ging raken”, zei hij De bevriezingdie vorig jaar bij de Players Championship Finals tegen Simon Whitlock alleen een hoger gemiddelde neerzette dan vanavond bij a belangrijk.

Later vanavond komt ook Raymond van Barneveld in actie. In de voorlaatste wedstrijd van de avond neemt hij het op tegen wereldkampioen Michael Smith. Vrijdag komen nog drie landgenoten in actie: Gian van Veen (tegen Damon Heta), Dirk van Duijvenbode (tegen James Wade) en Michael van Gerwen (tegen Madars Razma).

Programma/uitslagen – Eerste ronde (Best of 11)

Donderdag 26 oktober:
Danny Noppert -Andrew Vergulden 6-0
Nathan Aspinall-Ryan Searle
Dave Chisnall-Chris Dobey
Rob Cross-Dimitri Van den Bergh
Gerwyn Price-Kane Barry
Peter Wright-Gabriël Clemens
Michaël Smit – Raymond van Barneveld
Martin Schindler-Stephen Bunting

Vrijdag 27 oktober:
Damon Heta – Gian van Veen
Krzysztof Ratajski-Joe Cullen
Josh Rock-Daryl Gurney
Jonny Clayton-José de Sousa
Dirk van Duijvenbode -James Wade
Luke Humphries-Brendan Dolan
Michaël van Gerwen – Madars Razma
Ricardo Pietreczko-Ross Smith

Dartkalender 2023
Bekijk hier volledige dartkalender voor dit jaar.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *