Zo lang doet de kleinste auto ter wereld over een ronde op het Nordschleife-circuit | Auto

[ad_1]

De kleinste auto ter wereld heeft ook een kleine motor. Dat betekent dat hij het in de stad behoorlijk goed kan vinden, zo bleek tijdens de opnames van Hoogste versnellingmaar op het langste circuit ter wereld is dat wederom een ​​handicap, zo blijkt.

De acceleratie van 0-100 km/u is onbekend omdat de auto deze snelheid nog nooit heeft bereikt en volgens sommige grappenmakers heb je zelfs een kalender nodig voor de acceleratie van 0-50 km/u. Kortom: de Peel P50 is niet alleen de kleinste auto ter wereld, maar ook een van de langzaamste.

Jeremy Clarkson

In de onstabiele auto maak je deel uit van de veiligheidsconstructie en met zijn kleine wielen en geringe hoogte zien vrachtwagenchauffeurs je snel over het hoofd. Niet voor niets was de ‘auto’ meerdere keren de hoofdrolspeler in hilarische afleveringen van het Britse autoprogramma Hoogste versnelling. Zo werd presentator Jeremy Clarkson gezien terwijl hij met een Peel door het BBC-gebouw reed.

Drie tot vier pk

De driewielige microcar werd in de jaren zestig in Engeland gebouwd in een oplage van minder dan 50 exemplaren. Goede exemplaren brengen inmiddels ruim 130.000 euro op. Daarmee betaal je voor de 1,34 meter lange en 99 centimeter brede auto bijna één euro per centimeter.

Nieuw gebouwd in 2010

In 2010 zijn twee ondernemers een bedrijf gestart om ze met kleine aanpassingen weer te gaan produceren, maar ook deze auto’s zijn nog precies zoals ze in 1962 waren. De 1,17 meter hoge en 59 kilo wegende P50 haalt zo’n drie tot vier pk uit een 49 cc motor. , heeft een topsnelheid van ongeveer 60 km/u en is daarmee mogelijk het slechtste voertuig ooit voor de Nürburgring.

Bochten naar links zijn het gevaarlijkst

Niettemin klom voormalig autocoureur Max Fewtrell in de onderstaande video in een Peel voor een lange, langzame ronde over de Nordschleife. Ondanks het trage tempo bleek dit geen onschuldige oefening. Fewtrell werd gewaarschuwd dat bochten naar links bijzonder verraderlijk zouden zijn omdat de motor aan de rechterkant van de onstabiele P50 is gemonteerd, waardoor de kans groter is dat hij daar zou kunnen crashen.

Langzamer dan een tractor

Fewtrell zei dat hij zich nog nooit zo gefocust en gespannen heeft gevoeld vanwege het rolgevaar in de Peel. Ondanks alle inspanningen voltooide Fewtrell zijn recordronde op het 20,8 kilometer lange circuit in 25 minuten, 44 seconden en 136 honderdsten. De ronde begon bij daglicht en eindigde in het donker. De P50 was daardoor langzamer dan een Claas Xerion-tractor, die ooit 24:50,570 minuten over een ronde deed. De snelste ronde ooit door een straatauto is in handen van Mercedes. De AMG One legde vorig jaar een ronde af in zes minuten, 35 seconden en 183 duizendsten.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *