Steven Berghuis reageert op berichten na ontslag Maurice Steijn: ‘Ik heb ondertussen brede schouders’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

De naam van Steven Berghuis werd deze week veelvuldig genoemd na het vertrek van Maurice Steijn als hoofdtrainer van Ajax. De aanvallende middenvelder beleeft een hectische week. “Ook omdat ik er onderdeel van werd.”

Volgens berichten Steijn De Telegraaf Berghuis als disruptor en wilde daarom afscheid van hem nemen voor het geval hij zelf coach van Ajax zou blijven. “Dat heb ik ook gekregen, niet van Maurice zelf. Twee jaar geleden ben ik naar Ajax gehaald. Niet alleen vanwege mijn voetballende kwaliteiten, maar ook vanwege mijn persoonlijkheid. Kennelijk had Maurice daar wat meer moeite mee”, reageerde Berghuis op Veronica.

“Dat denk ik ook De Telegraaf een aantal mensen heeft niet gesproken. Dan hoor je een ander geluid. Maar ik weet hoe het werkt in het voetbal”, vervolgde Berghuis de 2-0 nederlaag tegen Brighton & Hove Albion. “Ik ben wie ik ben en daar ben ik trots op. Dat zal altijd zo blijven. Ik ben iemand die altijd streeft naar het hoogste. Ik zou het niet doen zoals Maurice het zou hebben gedaan. Ik zou het gewoon open en eerlijk vertellen.”

Berghuis gaf daarom aan nooit iets van Steijn te hebben gehoord: “Ik denk dat hij het alleen maar heeft verteld De Telegraaf. Ik heb het zelf nooit van hem gehoord. Maar het moet wel zo zijn”, aldus Berghuis, die geen behoefte voelde om contact op te nemen met de vertrokken coach om te vragen wat waar is van het verhaal. “Als hij de behoefte had gevoeld om het mij te vertellen, dan had hij dat gedaan. Ik heb hem maandag gezien, maar niets gehoord.”


Als je het Ajax-shirt draagt, kun je nooit werk weigeren, ik ben er gewoon slecht in gevallen

Steven Berghuis

Berghuis viel afgelopen weekend in de 59e minuut in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (4-3-nederlaag). Na een zeer middelmatige inval viel zelfs het woord ‘werkweigering’: “Dat zijn nogal uitspraken”, reageert Berghuis.

“Als je het shirt van Ajax draagt, kun je nooit werk weigeren, ik ben er gewoon slecht ingevallen. Ik was net fit geworden en zou maximaal twintig minuten spelen. Uiteindelijk waren het 38 minuten waarin ik gewoonweg heel slecht speelde. Er zijn voorbeelden waarbij mijn overgang niet goed is, maar er is ook een voorbeeld waarbij ik de bal verlies en helemaal achter Bozdogan aan ren. Dus ja, dat zijn gevaarlijke dingen voor de beeldvorming, maar je moet er mee omgaan. Ondertussen heb ik brede schouders en was gewoon nog niet klaar voor die wedstrijd. Dat neem ik mezelf kwalijk en ik ben de eerste die dat doet.”

Ondanks de hectische week probeerde Berghuis zich te concentreren op de uitwedstrijd tegen Brighton: ‘Je gaat weer aan de slag met iemand die nieuw is voor de groep en je probeert een goed plan te maken, maar zo’n goede ploeg kwam voor ons nog te vroeg .”

Stand en programma
Kijk naar hier het programma van het Europa League-seizoen 2023-2024.

Europa League-programma


Stand Europa League


Bekijk hier al onze Europa League-video’s

Luister hier naar al onze voetbalpodcasts[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *