Britse bank door het stof om behandeling brexitpoliticus Farage

[ad_1]

“Wij verontschuldigen ons nogmaals bij de heer Farage. Zijn ervaring was niet op het niveau dat een klant zou verwachten. Het is onze taak om herhaling te voorkomen”, aldus voorzitter Howard Davies.

De al maanden aanslepende kwestie draait om Farage’s eenzijdig opgezegde rekening bij Coutts, een onderdeel van NatWest dat vooral vermogende particuliere klanten bedient. De Brexit-aanhanger en felle immigratiecriticus produceerde vervolgens interne documenten waaruit zou blijken dat zijn politieke opvattingen mede de reden voor de annulering waren.

Volgens NatWest bleek uit een onafhankelijk onderzoek naar de zaak niet alleen dat de argumenten voor het tegenhouden van het wetsvoorstel van Farage gebrekkig waren. De bank heeft ook de vertrouwelijkheid van klantinformatie geschonden door met journalisten over Farage te praten. Voormalig CEO Alison Rose bood hiervoor eerder al zijn excuses aan en nam ontslag. NatWest onderzoekt nu of het mogelijk is om haar loon te verlagen.

De financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk, de Financial Conduct Authority, heeft vrijdag zijn eigen onderzoek naar NatWest aangekondigd. De waakhond controleert of het bedrijf de eigen procedures voor het beëindigen van accounts op orde heeft.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *