Schokkende moord op dakloze in Duitsland: scholieren (14, 15) filmen brute daad in vredige woonwijk | Buitenland

[ad_1]

Een barbaarse daad van drie tieners schokt Duitsland. Een dakloze man werd donderdagochtend vermoord aangetroffen in een weiland in een rustige woonwijk in Horn-Bad Meinberg, tussen Paderborn en Bielefeld (Noordrijn-Westfalen). Amper twaalf uur later kon de politie de vermoedelijke moordenaars arresteren.

Een belangrijke getuige had zich met cruciale informatie bij de politie gemeld. Hij had videobeelden van de moord gezien en herkende een van de jonge daders. In de video schepten ze op over hun verschrikkelijke daad. De verdachten zijn slechts 14 en 15 jaar oud.

“Een van de daders filmde het moment waarop het slachtoffer zwaar werd mishandeld en deelde de beelden. Een ontvanger van het materiaal is vervolgens naar de politie gegaan”, aldus aanklager Alexander Görlitz. Kort daarna werden twee 15-jarigen gearresteerd.

Vuistslagen en dodelijke steekwonden

De jonge Rus en Turk hebben bekend geweld te hebben gebruikt tegen de dakloze man. We wachten nog op de autopsie, maar inmiddels is duidelijk dat de man werd geslagen en dodelijke steekwonden opliep. De politie heeft een mes in beslag genomen. “Het onderzoek zal moeten uitwijzen of dit het moordwapen is”, legt Görlitz uit.

De verklaringen van de twee tieners maakten het mogelijk een andere medeplichtige op te sporen. De Duits-Turkse jongen (14) werd bij zijn ouders thuis gearresteerd. De verdachten lijken de dakloze man bij toeval te hebben ontmoet. Hoe dit brute geweld tot stand is gekomen, is nog niet bekend.

Er zijn drie scholen in de buurt van de plaats delict. Het is momenteel onduidelijk hoeveel studenten op de hoogte zijn van de moord en in hoeverre de video onder de studenten circuleert, schrijft de Duitse tv-zender WDR.

Zeker twee verdachten waren al bekend bij de politie. Het slachtoffer heeft de Duitse nationaliteit en behoorde tot de daklozengemeenschap van Horn-Bad Meinberg. Ze zijn in shock en reageren verbijsterd op de moord op hun vriend. “Er is een goede man overleden”, zegt een kennis van het slachtoffer.



Wrede kindermoord schokt Duits dorp: Joel (6) wordt doodgestoken tijdens een speeluitje

Drama in Duitsland: jongen (11) betrokken bij de dood van een meisje (10) in een kindertehuis

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *