Klaver teleurgesteld dat NSC afwezig is bij regenboogdebat

[ad_1]

Tijdens het debat richt Klaver zich ook op de PVV, die eveneens afwezig is. Volgens hem valt de partij LHBTI’s de afgelopen jaren aan met dezelfde beledigende toon als de partij al jaren tegenover moslims doet. Hij vindt dat kabinetten op dit thema onvoldoende voortgang boeken, omdat ze moeten samenwerken met conservatieve partijen als de SGP.

Op veel punten zijn de aanwezige partijen het eens. Zo zijn ze allemaal van mening dat het Rainbow Voting Box Agreement dat de partijen twee jaar geleden op initiatief van COC Nederland sloten, geïmplementeerd moet worden. Er wordt bijvoorbeeld gesteld dat er meer moet worden gedaan om discriminerend geweld en de uitsluiting van LHBTI-leerlingen op scholen te bestrijden.

Versoepeling van de transgenderwetgeving

Over bijvoorbeeld het voorstel om de transgenderwet te versoepelen lopen de meningen uiteen. De behandeling hiervan werd na de val van het kabinet uitgesteld. Het plan is om geen overleg meer met een deskundige nodig te hebben als iemand in zijn paspoort van geslacht wil veranderen. Sophie Hermans (VVD) en Eline Vedder (CDA) vinden dat de drempel te veel wordt verlaagd en dat de wet er beter voor moet zorgen dat mensen een zorgvuldige keuze maken. Partijen als D66 en GroenLinks-PvdA vrezen dat een geslachtsverandering op het paspoort onnodig lastig wordt gemaakt.

Organisator COC stelt tijdens het debat voor om vlak voor de verkiezingen nog een regenboogakkoord tussen politieke partijen te sluiten.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *