Subsidie voor kerstmarkt zit Harlingen niet lekker. ‘We moeten af van het rumoer’

[ad_1]

De politici van Harlingen zitten in de problemen met de subsidie ​​voor de Zoutloter Kerstmarkt. Dat bleek donderdag tijdens de raadsvergadering.

Het verzoek bedroeg 10.000 euro. Maar in plaats dat de raadsleden hun zegje deden, las gemeentesecretaris Klaas Jan de Regt een gezamenlijke verklaring voor.

Gemeentelijke schatkist

“Het is het tweede jaar op rij”, zei hij namens alle groepen over de subsidie. “Het is niet wenselijk dat wij op korte termijn een dergelijk verzoek krijgen.”

Toch stemden de raadsleden met tegenzin in met het geld. Eén voorwaarde: elke cent die niet op de kerstmarkt wordt uitgegeven, moet terugvloeien naar de gemeentelijke schatkist.

Lawaai

Door hogere veiligheidseisen en hogere beveiligingskosten komen verschillende evenementen in de problemen, benadrukt wethouder Paul Schoute.

“Maar zoals het de afgelopen jaren is gegaan, met subsidies en wat ruis die is ontstaan, daar moeten we vanaf”, zei hij. “De urgentie wordt gevoeld.”

Evenement visie

De oplossing moet komen in de vorm van een evenementenvisie. Een dergelijk beleidsdocument dient als toetssteen voor het al dan niet toekennen van subsidie.

De Zoutloter Kerstmarkt is één van de grotere kerstmarkten van Fryslân. Het evenement met kramen langs de Zoutloot bestaat sinds 2004.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *