Eerst plan dan pas geld voor gemeentehuis Meppel. ‘Afspraak is afspraak’

[ad_1]

Een meerderheid in de gemeenteraad van Meppel wil een duidelijk (en nuchter) plan voor de renovatie van het stadhuis. Pas dan wordt groen licht gegeven voor het betrokken bedrag.

Tot verbazing van vrijwel alle partijen in de raad is er in de begroting een bedrag van bijna acht miljoen euro gereserveerd voor de renovatie van het stadhuis. Terwijl de plannen voor deze verbouwing afgelopen voorjaar door een meerderheid werden afgewezen. Het twintig jaar oude gemeentehuis is af en voldoet volgens het gemeentebestuur niet meer aan de eisen van nu. De plannen van het gemeentebestuur om het stadhuis aan te pakken waren te duur, vond het college. De aanpak moet veel soberder, was de instructie (wijziging) van de raad aan de gemeenteraad.

Een paar maanden later is er geen plan voor een soberder aanpak van het gemeentehuis, maar zit er wel een klap van bijna 8 miljoen in de begroting. “Afspraak is afspraak. Als er geen plan is, kun je er geen geld voor krijgen”, zegt Hans van Scheijen van de VVD. “Dit is de wereld op zijn kop”, zegt Annie Huisman (PvdA).

Volgens wethouder Klaas de Vries was er onvoldoende tijd om vóór de begroting een nieuw plan voor het stadhuis op te stellen. “We moeten en zullen met een voorstel komen dat in lijn is met het amendement.”

Merk Meppel

Er is een probleem bij Merk Meppel dat ook op het stadhuis ligt: ​​een raadsvoorstel voor een incidentele bijdrage van 166.000 euro aan de club die citymarketing verzorgt werd afgewezen. De raad wilde eerst een visie van de raad. Deze visie bestaat nog niet. Er is echter al een bedrag in de begroting opgenomen. ,, De visie kwam te laat in het besluitvormingsproces terecht”, legt wethouder Klaas de Vries uit. “Daardoor zal de visie pas donderdag klaar zijn. We hebben het financieel in de begroting opgenomen, maar je hebt nog geen visie gehad. Mooier kan ik het niet maken.”

Vrijwel alle partijen in de gemeenteraad zijn van mening dat dit engagement niet voldoende is. Een amendement om de 8 miljoen gereserveerd voor de renovatie uit de begroting te schrappen, in afwachting van een plan, lijkt volgende week tijdens de gemeenteraadsvergadering te worden aangenomen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *